Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Loupež v Třešti: Napadený se ubránil útokům nožem, pachateli hrozí až deset let za mřížemi

V neděli večer došlo v Třešti k loupežnému přepadení. Pětadvacetiletý cizinec s nožem v ruce vnikl do provozovny, kde po zaměstnanci dožadoval finanční hotovosti. Té se nejenže nedočkal, po svém útěku byl zakrátko vypátrán a vzat do vazby. Hrozí mu až deset let za mřížemi.

K loupežnému přepadení došlo v neděli 17. dubna v devět večer. Pachatel s nožem v ruce vstoupil do podniku a po jeho zaměstnanci požadoval peníze. Napadený ale útok i za cenu zranění odvrátil a připravil ho i o samotný nůž. Pachatel tak nakonec utekl s nepořízenou. Napadený muž nakonec skončil s drobnějšími řeznámi ranami v jihlavské nemocnici.

Policisté zjistili veškeré dostupné informace k pachateli, začali po něm okamžitě pátrat a velice rychle byli úspěšní. Ještě ten den ho dopadli - podezřelý pětadvacetiletý cizinec byl značně opilý, nadýchal přes dvě promile alkoholu. V doprovodu policistů putoval na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění rovnou do vazební cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání podezřelého cizince. „Pětadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ řekl Josef Dufek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. „Za tento trestný čin loupeže lze uložit trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ dodal.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky loupež, Třešť, nůž, Lékárenský komplex Jihlava, Josef Dufek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Loupež v Třešti: Napadený se ubránil útokům nožem, pachateli hrozí až deset let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.