Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Řetězová nehoda nizozemského vojenského konvoje zablokovala na pět hodin provoz na přivaděči u Jihlavy

Na pět hodin musela být v sobotu uzavřen dálniční přivaděč v Jihlavě. V blízkosti tunelu ve směru na Havlíčkův Brod se totiž srazilo pět vozidel z nizozemského vojenského konvoje, který se přes Českou republiku přesouvá na Slovensko.

Podle informací serveru iDnes.cz došlo k nehodě o půl desété ráno na komunikaci I/38, která slouží též jako přivaděč na dálnici D1. Celkem havarovalo pět vozidel (dvě nákladní a tři osobní), policie však kolizi řešila jako tři samostatné nehody, jak uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Lehce se zranili dva vojáci. 

Komunikace byla více jak pět hodin neprůjezdná, silnici šlo znovu využít až ve 14:45. Nizozemský konvoj, čítající sto kusů kolové techniky, původně vyjel po přestávce v Rančířově, pokračoval směrem na Slovensko po objízdných trasách. 

„Jedná se o standardní přesun aliančních jednotek přes Českou republiku v rámci smlouvy SOFA. Konvoj pokračuje dál směr Břeclav, včetně dvou vojáků, kteří byli propuštěni z nemocnice po kontrole,“ uvedla pro iDnes mluvčí generálního štábu české armády Magdalena Dvořáková.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto David Pik | Zdroj iDnes.cz

Štítky nehoda, přivaděč, armáda, Jihlava, havárie, Česko, Slovensko, Havlíčkův Brod, Dálnice D1, Magdalena Dvořáková, Armáda České republiky, Rančířov, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řetězová nehoda nizozemského vojenského konvoje zablokovala na pět hodin provoz na přivaděči u Jihlavy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.