Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Oheň řádil ještě v noci. Škoda po požáru firmy v Krucemburku se nakonec vyšplhala na 80 milionů korun

Požár, který v nábytkářské firmě v Krucemburku na Havlíčkobrodsku likvidují hasiči od čtvrtečního dopoledne, způsobil podle majitele firmy škodu 80 milionů korun. První odhady škody při požáru budovy, kde začalo hořet nejdřív, byly přitom jen 1,5 milionu korun. Oheň se v noci na dnešek znovu rozhořel a rozšířil se na více objektů. Podle hasičů bude likvidace požáru pokračovat celý den, lokalizovali ho po 14. hodině. Příčinu požáru hasiči dál zjišťují.

"Dnes nad ránem se požár znovu rozhořel, takže na místo byly povolány opět jednotky, teď se pořád snaží požár likvidovat. Likvidační práce pokračují a předpokládáme, že to bude pokračovat během celého dnešního dne," řekla Nikola Pátková z Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v pátek po poledni.

Odpoledne zasahovala asi desítka cisternových stříkaček, hasiči měli na místě i protiplynový kontejner, automobilový žebřík a plošinu. Hasiči povolali i techniku zásahového útvaru a rozebrali konstrukci střechy. "Lokalizovat požár se hasičům podařilo po čtrnácté hodině odpolední," doplnila Pátková.

Čtrnáct jednotek vyjelo k požáru bývalé lakovny v Krucemburku. Škoda je odhadovaná na 1,5 milionu korun

Téměř dvanáct hodin bojovali profesionální i dobrovolní hasiči s dnešním požárem bývalé lakovny v Krucemburku na Havlíčkobrodsku. Vyjelo k němu 14 hasičských jednotek. Aktuálně je požár lokalizován a podle dostupných informací budou hasiči...

Zásah hasičů omezuje provoz na přilehlé silnici, řídí ho hasiči, podle místostarostky Krucemburku čekají řidiči nejvýše dvě minuty. Oheň se podle ní znovu rozhořel ve 2:30. Ještě půl hodiny před tím při kontrole hasiči rozhořívání nezaznamenali. "Asi tomu pomohl vítr, takže od půl třetí (v noci) to jede nanovo," řekla starostka Dagmar Sobotková. Vodu hasiči čerpají z rybníku v místní části Staré Ransko, po obci je cítit kouř. "Znovu jsme vyhlásili, aby lidé nevětrali, všichni to pochopili. Kouř jde tak na půlku obce," řekla Sobotková.

"Zatím stále hasíme, bourají se budovy, odklízejí střechy, aby se hasiči dostali k ohnisku a podařilo se vše uhasit, ale zatím to rozhodně dobře nevypadá. Vše hoří a přes noc se to ještě zhoršilo," řekla v pátek odpoledne jedna z pracovnic společnosti Intermont, v jejímž areálu hoří. Budovu, která začala hořet, hasiči označili za bývalou lakovnu. Podle pracovnice firmy to ale nebyla prázdná budova, oheň se z ní navíc rozšířil na pracoviště kompletace, balírnu, další lakovnu a olejovnu.

Společnost Intermont vznikla v roce 1992. Podle obchodního rejstříku se vedle výroby nábytku zabývá také obchodem, dopravou nebo stavebnictvím.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, Vysočina, Krucemburk, okres Havlíčkův Brod, Hasičský záchranný sbor, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oheň řádil ještě v noci. Škoda po požáru firmy v Krucemburku se nakonec vyšplhala na 80 milionů korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.