Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Výstavu modelů v Jihlavě pokazil zloděj, napáchal třicetitisícovou škodu. Nakonec se sám udal policistům

Až dva roky ve vězení hrozí třiačtyřicetiletému muži, který kradl na výstavě modelů v Jihlavě. Ta se konala během uplynulého víkendu.

Na akci zavítal i muž, který se na modely nepřišel dívat ani si je koupit, ale plánoval si je ukrást. Během dopoledne odcizil více než třicet krabic s modely.

„U prodejních stánků využíval situace, kdy zde byl větší počet lidí, nepozorovaně potom krabice bral a odnášel. Podezřelé chování muže nakonec zaznamenal jeden z prodávajících a pachatel výstavu spěšně opustil. Když prodávající později zjistil, že přišel o nabízené modely, případ byl oznámen policistům, kteří na místo ihned vyjeli. Provedli šetření, shromáždili informace k podezřelému muži a zmapovali jeho pohyb v místě konání výstavy i lokalitě jejího okolí,“ popsala Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policisty nakonec předběhl 

Zjistili také skutečný rozsah krádeže, který se týkal i dalších prodejních stánků, a celková škoda se nakonec pohybuje kolem třiceti tisíc korun.

Policistům se na základě precizního šetření podařilo zjistit poznatky a částečné informace také k vozidlu, se kterým pachatel z místa odjel. Směřovali tak postupně k vypátrání totožnosti podezřelého muže. Ten je ale předběhl, protože se na začátku týdne sám policistům přihlásil. „Podezřelým z krádeže je třiačtyřicetiletý muž. Odcizené modely vydal a zajistili jsme je,“ řekl Radim Novák, vedoucí obvodního oddělení s tím, že odcizené krabice s modely se tak budou moci vrátit zpět jejich majitelům.

Prodávající na výstavě byli z různých částí republiky. „Vrácením modelů pro ně nebude jihlavská výstava špatnou zkušeností,“ věří mluvčí Kroutilová.

Třiačtyřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže, případ policisté prověřují. Za trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky výstava, model, zloděj, krádež, dopadení, policie, Jihlava, Radim Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavu modelů v Jihlavě pokazil zloděj, napáchal třicetitisícovou škodu. Nakonec se sám udal policistům | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.