Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Střet dvou vozidel na I/38 skončil tragicky. Starší řidič zemřel, ten devatenáctiletý skončil v brněnské nemocnici

, aktualizováno 21. března 2022, 8:35

Tragická nehoda se stala dnes ráno kolem půl třetí. O život při ní přišel pětašedesátiletý řidič v dodávce. Pro devatenáctiletého řidiče v osobním autě letel vrtulník. Událost se odehrála na silnici I/38 mezi obcemi Stonařov a Dlouhá Brtnice.

Prvotním šetřením na místě nehody policisté zjistili, že se na silnici I/38 z dosud nezjištěných příčin střetla dvě vozidla – osobní vozidlo Škoda Octavia a dodávkové vozidlo Peugeot Boxer. V obou vozidlech cestovali pouze řidiči.

Na místo události byly neprodleně vyslány dvě pozemní posádky z Jihlavy, jedna výjezdová skupina z Telče a vrtulník Letecké záchranné služby z Brna (LZS). „Pětašedesátiletého řidiče dodávky již nebylo možné zachránit a svým těžkým zraněním bezprostředně po nehodě podlehl. Devatenáctiletý, vážně zraněný řidič osobního vozidla byl po vyproštění předán do péče posádky LZS Jihomoravského kraje, která ho následně transportovala do nemocnice v Brně," popisuje smutnou bilanci mluvčí Záchranné služby Kraje Vysočina Petr Janáček. 

V místě nehody byl přítomný policejní vyšetřovatel ze služby kriminální policie a vyšetřování a policisté z dopravního inspektorátu Jihlava, kteří zjišťují okolnosti dopravní nehody a míru zavinění. „U řidiče osobního vozidla nemohla být z důvodu jeho zranění provedena na místě dechová zkouška, proto byl cestou operačního střediska zajištěn odběr krve," dodává mluvčí policistů Dana Čírtková. 

Místo bylo po dopravní nehodě průjezdné kyvadlově. Provoz zde řídili policisté ve spolupráci se zasahujícími hasiči. 

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky nehoda, tragédie, úmrtí, I/38, zranění, osobní vůz, Stonařov, Dlouhá Brtnice, Jihlava, Brno, Škoda Octavia, Peugeot Boxer, Telč, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střet dvou vozidel na I/38 skončil tragicky. Starší řidič zemřel, ten devatenáctiletý skončil v brněnské nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.