Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Vandal poškodil celkem 19 vozidel. Všechna „ozdobil“ rýhami do laku, k tomu vždy použil klíč

Celková škoda za téměř čtvrt milionu korun vznikla poškozením několika vozidel, ke kterému došlo v loňském roce. Sérii poškození má na svědomí osmadvacetiletý muž, kterému hrozí až rok ve vězení. Tohoto vandala nyní odhalili třebíčští policisté.

V letních měsících a na konci podzimu došlo v Třebíči ke čtyřem případům, při kterých byla na různých místech poškozena zaparkovaná vozidla. Případy policisté obvodního oddělení prověřovali a spolupracovali rovněž s kriminality. „Do pátrání po pachateli se zapojili také strážníci. Precizním operativním šetřením, prověřováním a vyhodnocováním veškerých poznatků policisté zjistili, že všechny čtyři případy mají shodného pachatele a podařilo se získat i podstatné informace k podezřelému muži, kterého policisté následně dopadli,“ jmenuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Na základě shromážděných důkazů mu sdělil policejní inspektor podezření ze spáchání čtyřnásobného trestného činu. „Osmadvacetiletý muž z Třebíčska je podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ řekl Jaromír Brychta, vedoucí obvodního oddělení. Podezřelý muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán.

Osmadvacetiletý muž je podezřelý z toho, že v období od června do listopadu poškodil ve čtyřech případech v Třebíči celkem devatenáct vozidel. Jeho cílem byly zaparkované automobily různých značek, které poškozoval rýhami do laku. Používal k tomu klíče. Jednotlivým majitelům způsobil škodu většinou kolem deseti tisíc korun, některým ale vznikla i výrazně vyšší škoda. Jako třeba majiteli automobilu BMW, na kterém muž poškrábal kapotu a boční sloupek střechy, škoda přesáhla třicet tisíc korun.

„Ještě vyšší škoda vznikla poškozením vozidla Citroen Berlingo, u kterého muž poškrábal blatníky a dveře. V jednom případě poničil v rámci jednoho útoku hned deset automobilů najednou, v časných ranních hodinách totiž poškodil vozidla zaparkovaná na ulicích Zdislavina, Viktorinova a Eliášova a zůstala za ním během chvíle škoda za více než devadesát tisíc korun,“ vyčíslila Kroutilová.

Případy policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky vandal, poškození, vozidlo, dopadení, Třebíč, BMW, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandal poškodil celkem 19 vozidel. Všechna „ozdobil“ rýhami do laku, k tomu vždy použil klíč | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.