Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z D1 závodní dráha. Řidiči v Tesle se na tachometru ukázalo 213km/h, hrozí mu pokuta a zákaz řízení

Policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově v pondělí 14. března večer zaznamenali u jednoho z řidičů výrazné překročení nejvyšší povolené rychlosti. V místě, kde je nejvyšší povolená rychlost stanovena na 130km/h, jel muž rychlostí 213km/h.

„Policisté prováděli v pondělí v rámci běžného výkonu služby dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na dálnici D1. Kolem osmnácté hodiny policejní hlídka zaregistrovala na 107. kilometru dálnice ve směru jízdy na Prahu rychle jedoucí osobní vozidlo Tesla model S s českou registrační značkou. Radarové zařízení umístěné ve služebním vozidle Škoda Superb naměřilo projíždějícímu řidiči rychlost 213 km/h v místě, kde je nejvyšší povolená rychlost stanovena na 130 km/h,“ jmenuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Policejní hlídka vozidlo ke kontrole a zadokumentování dopravního přestupku zastavila v prostoru na 104. kilometru ve směru na Prahu. Šestačtyřicetiletý řidič předložil všechny potřebné doklady, dechová zkouška na přítomnost alkoholu měla negativní výsledek.

Dopravní přestupek – překročení nejvyšší povolené rychlosti - policisté zadokumentovali. „Tento přestupek nebylo možné vyřídit s přestupcem na místě a bude oznámen místně příslušnému správnímu orgánu do správního řízení. Ve správním řízení mu za tento přestupek hrozí pokuta až 10 tisíc korun a zákaz řízení na šest měsíců až jeden rok,“ dodává Čírtková. Podle ní jízda takovou rychlostí po dálnici D1 je neuvěřitelným hazardem. „Řidič s vozidlem velice obtížně dokáže zareagovat na dopravní situaci, která může vzniknout před ním, kdy se může vytvořit kolona vozidel nebo může být na dálnici jiná překážka v podobě dopravní nehody nebo porouchaného vozidla. Tento řidič tak svojí jízdou ohrožoval nejen svoji bezpečnost, ale také bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu,“ upozornila mluvčí policistů.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky dálnice, D1, rychlost, přestupek, policie, Tesla Motors, Velký Beranov, Praha, Dálnice D1, Škoda Superb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Štěpánek

Při vysokém překročení rychlosti by se měla dávat pokuta podle výsledné rychlosti. Třeba 1km za 2.000,- Kč

Pátek, 1. dubna 2022, 14:59Odpovědět

Z D1 závodní dráha. Řidiči v Tesle se na tachometru ukázalo 213km/h, hrozí mu pokuta a zákaz řízení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.