Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Devět jednotek dopoledne bojovalo s velkým požárem lesního porostu. Byl vyhlášen třetí stupeň poplachu

, aktualizováno 14. března 2022, 17:14

Linka tísňového volání dnes po 10. hodině přijala oznámení o požáru v obci Zboží na Havlíčkobrodsku. Podle informací od hasičů byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu.

Jednotky hasičů vyjely na požár lesního porostu na ploše přibližně 10 x120 metrů. „Na místě události v tuto chvíli zasahuje devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu. Požářiště bylo rozděleno na tři hasební úseky. Čerpací stanoviště pro dopravu vody bylo zřízeno v obci Zboží," sdělila k události Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů. 

Do obce Zboží přijely konkrétně jednotky z Havlíčkova Brodu, Světlé nad Sázavou, Habrů, Habrů - Zboží, Golčova Jeníkova, Leštiny u Světlé, z obce Lučice, Ledče nad Sázavou a Lipnice nad Sázavou. 

Před půl dvanáctou se zasahujícím jednotkám podařilo požár dostat pod kontrolu. „Škoda, kterou požár způsobil, byla odhadnuta na 250 tisíc korun," vyčíslila Musilová. 

Náročný víkend 

Podobné požáry zaměstnaly hasiče na Vysočině i během uplynulého víkendu. Jen během soboty vyjížděli ke třiceti požárům lesní hrabanky, někde hořel i les, sláma a suchá tráva. Podobný scénář měla i jejich nedělní služba, kdy už ale bylo těchto výjezdů o trochu méně. 

Řadu těchto požárů podle hasičů zavinila nedbalost při pálení klestí, většinou nezpůsobily větší majetkové škody.

Sucho, vítr, nedbalost při pálení. Hasiči na Vysočině o víkendu vyjížděli k 50 požárům hrabanky, klestí a lesa

Hasiči v Kraji Vysočině měli během víkendu napilno. Jen během soboty vyjížděli ke třiceti požárům lesní hrabanky, někde hořel i les, sláma a suchá tráva. Podobný scénář měla i jejich nedělní služba, kdy už ale bylo těchto výjezdů o trochu méně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, les, porost, zásah, hasiči, Zboží, okres Havlíčkův Brod, Havlíčkův Brod, Golčův Jeníkov, Leština u Světlé, Lučice, Ledeč nad Sázavou, Lipnice nad Sázavou, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devět jednotek dopoledne bojovalo s velkým požárem lesního porostu. Byl vyhlášen třetí stupeň poplachu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.