Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kriminalisté dopadli nenapravitelného zloděje. Vykradl třeba dílnu v Hladově, v Jihlavě vyčerpal 13 kubíků vody

Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí muži, který se vloupal hned do několika objektů, konkrétně to bylo na Jihlavsku, Havlíčkobrodsku a také na Pelhřimovsku. Zůstala za ním škoda téměř za 200 tisíc korun.

Vše začalo na přelomu prosince a ledna, kdy došlo v Jihlavě a v jejím okolí k vloupáním do několika různých objektů a případy policisté prověřovali. „Precizním šetřením se jim podařilo získat informace k pachateli a postupně zjistili i jeho totožnost, jednalo se o muže, který často mění místo svého aktuálního pobytu a pohybuje se po celé republice. Byl na něho vydán státním zástupcem souhlas se zadržením a policisté po muži vyhlásili celostátní pátrání,“ popsala Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Úspěchem zakončili kriminalisté pátrání ve středu 2. března. V časných ranních hodinách hledaného muže zadrželi v obci v Jihočeském kraji. Zadržený muž pak směřoval v doprovodu kriminalistů do policejní cely v Jihlavě.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Třiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda, a přečinu poškození cizí věci,“ řekl Petr Varjassy, komisař oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán, převážně za majetkovou trestnou činnost. Tresty si odpykával i ve věznici. „Naposledy byl odsouzen na konci loňského roku, a to k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou na tři roky. Trestné činnosti se v minulosti dopustil nejen v různých částech České republiky, ale také v sousedících zemích,“ dodává Kroutilová.

Zaměřil se i na školu ve Velkém Beranově 

Muž je obviněn z toho, že se na přelomu roku přibližně během jednoho týdne vloupal do šesti objektů, z toho čtyř na Jihlavsku a po jednom na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku. V Hladově se vloupal do dílny, ve Velkém Beranově do provozovny a objektu školy. V Jihlavě způsobil muž škodu majiteli obchodu nejen krádeží a poškozením, ale také spotřebou vody.

„V noci se totiž vloupal do prodejny, odcizil různé zboží a při odchodu nechal téct vodu z kohoutku do umyvadla, kterým proteklo přibližně třináct kubíků. Další krádeže se dopustil v Humpolci, kde se vloupal do restaurace a odcizil cigarety a peníze. Nejvyšší škodu způsobil při krádeži v Havlíčkově Brodě, vloupal se do objektu firmy a odcizil finanční hotovost,“ popisuje policejní mluvčí.

Až pět let za mřížemi 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, krádež, vloupání, dopadení, Jihlava, trest odnětí svobody, okres Havlíčkův Brod, okres Jihlava, okres Pelhřimov, kriminalita, Velký Beranov, Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté dopadli nenapravitelného zloděje. Vykradl třeba dílnu v Hladově, v Jihlavě vyčerpal 13 kubíků vody | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.