Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Zloděj rozbil výlohu a ukradl hodinky za 100 tisíc. Daleko s nimi nedošel, ze záchytky putoval do policejní cely

Až dva roky ve vězení si posedí třiatřicetiletý muž, který chtěl ukrást hodinky za téměř 100 tisíc korun. To se mu ale nakonec díky rychlému zásahu městských strážníků nepodařilo.

Krádež se stala v pondělí 28. února v Třebíči, konkrétně v jednom z obchodů v části Vnitřní Město. Třiatřicetiletý zloděj rozbil výlohu obchodu a odcizil vystavené náramkové hodinky. „Šestnáct kusů hodinek schoval do batohu a snažil se z místa utéct, to se mu ale nepodařilo. Poškozením skleněné výlohy vznikla škoda přibližně za deset tisíc korun,“ vyčíslila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Ze svého úlovku se zloděj moc dlouho neradoval. Krátce po krádeži ho totiž kolem druhé hodiny ráno dopadla městská policie. Konkrétně to bylo v lokalitě mostu vedoucího z Komenského na Žerotínovo náměstí. Zloděj měl u sebe i odcizené věci. „Přivolaní policisté muže převzali, odcizené hodinky vydal a policisté je zajistili. Muž byl pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota přes dvě promile. Policisté opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodává mluvčí Kroutilová.

Místo vloupání ohledali, zadokumentovali, dále zajistili stopy a provedli šetření. Po vystřízlivění směřoval muž s pouty na rukou do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže. „Třiatřicetiletý muž z Třebíčska byl obviněn z přečinu krádeže spáchané vloupáním a přečinu poškození cizí věci,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost, naposledy byl odsouzen vloni na podzim.

Pondělní případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, zloděj, výloha, hodinky, policie, dopadení, Třebíč, Vnitřní Město, Milan Špaček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj rozbil výlohu a ukradl hodinky za 100 tisíc. Daleko s nimi nedošel, ze záchytky putoval do policejní cely | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.