Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Policie o víkendu řešila nehody s opilými řidiči. Jedna se stala u Salačovy Lhoty, druhá u Batelova

Policisté na Vysočině museli během uplynulého víkendu během dvou dní řešit dopravní nehody, které měli na svědomí opilí řidiči. Dobrou zprávou je to, že se při incidentech nikdo nezranil.

První výjezd k nehodě s alkoholem měli policisté v pátek 18. února před devátou hodinou večer. Řidič vozidla Dacia jel po silnici ve směru od obce Salačova Lhota na Pacov. V místě zatáčky vyjel mimo komunikaci, přičemž poškodil směrový sloupek, a poté narazil do meze, kde s autem havaroval. „Ke zranění při dopravní nehodě nedošlo. Policisté provedli u třiapadesátiletého muže dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 2,12 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Škoda, která vznikla, byla předběžně vyčíslena na více než šedesát tisíc korun,“ jmenuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehodu prověřují.

Další nehoda s alkoholem se stala v sobotu 19. února také kolem 21. hodiny. Tentokrát to ale bylo v katastru obce Batelov na Jihlavsku. Osmadvacetiletý řidič vozidla Škoda jel ve směru na Švábov, vyjel mimo komunikaci, kde narazil do pařezu, a poté se jeho auto převrátilo. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění.

„Přivolaní policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku a naměřili u muže hodnotu 0,93 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho ukázala obdobnou hodnotu. Policisté místo dopravní nehody ohledali a zadokumentovali. Na vozidle vznikla předběžně vyčíslená škoda šedesát tisíc korun. Nehodu policisté šetření. Řidič je podezřelý ze spáchání přestupků na úseku dopravy,“ dodala Kroutilová k druhé víkendové nehodě.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, nehoda, alkohol, promile, víkend, Batelov, Salačova Lhota, Vysočina, havárie, dopravní nehoda, Kraj Vysočina, Dacia, Pacov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie o víkendu řešila nehody s opilými řidiči. Jedna se stala u Salačovy Lhoty, druhá u Batelova | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.