Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zdrogovaný řidič z I/38, který se na Silvestra honil s policisty, si vyslechl podezření hned z pěti přestupků

Třiatřicetiletý muž, který 31. prosince 2021 pod vlivem drog ujížděl policistům na silnici I/38, je nyní podezřelý ze spáchání hned pěti přestupků na úseku dopravy. Honička nakonec skončila nehodou, ve které byli účastníky také samotní policisté.

Případ začal v pátek 31. prosince v odpoledních hodinách. Kolem třetí hodiny odpoledne si policejní hlídka v Jihlavě na ulici Romana Havelky všimla nebezpečné jízdy vozidla Audi, které projelo přes světelnou křižovatku vysokou rychlostí a navíc na červenou.

„Řidič s vozidlem pokračoval na dálniční přivaděč, přičemž na výzvu k zastavení vozidla reagoval tím, že sešlápl plyn a začal ujíždět po silnici I/38 ve směru na Havlíčkův Brod. Před Havlíčkovým Brodem za obcí Svatý Kříž na něj však u kruhového objezdu čekaly další policejní hlídky. Když je muž s ujíždějícím vozidlem spatřil, otočil se zpět do protisměru, kde se střetl s policejním vozidlem, které jelo za ním od Jihlavy,“ popisuje incident policejní mluvčí Stanislava Rázlová.

Informace od svědků 

Třiačtyřicetiletý řidič ujíždějícího vozidla byl s podezřením na lehké zranění převezen zdravotnickou záchrannou službou na ošetření do nemocnice. Policisté při nehodě neutrpěli zranění, která by si vyžádala okamžitý zásah zdravotnické záchranné služby. Dechové zkoušky u policistů byly negativní. „U řidiče ujíždějícího vozidla byl pozitivní test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami, který vykázal přítomnost amfetaminu. Policisté ho dále vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, což bezdůvodně odmítl. Dopravní policisté začali případ šetřit a shromažďovat všechny získané poznatky a informace, a to včetně informací získaných od svědků události na základě zveřejněné výzvy v médiích,“ dodává Rázlová.

Výsledky provedeného šetření ukázaly, že třiačtyřicetiletý muž je podezřelý z naplnění skutkové podstaty pěti přestupků na úseku dopravy, ze kterých se dále bude zodpovídat před příslušným správním orgánem. „Jedná se o přestupky v souvislosti s nesprávným způsobem jízdy, s nerespektováním červeného signálu na světelné křižovatce, nerespektováním výzvy k zastavení vozidla a dále jízdou pod vlivem drog a odmítnutím se podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu,“ vyjmenovala mluvčí Stanislava Rázlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky amfetamin, Audi, nehoda, silvestr, rychlost, přivadeč, I/38, drogy, Jihlava, Roman Havelka, Havlíčkův Brod, Svatý Kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný řidič z I/38, který se na Silvestra honil s policisty, si vyslechl podezření hned z pěti přestupků | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.