Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

VIDEO: U "zimáku" ukradl kolo a rychle ujel pryč. Pomůže veřejnost policii při pátrání po pachateli?

V úterý došlo v areálu Horáckého zimního stadionu ke krádeži jízdního kola. Pachatel využil chvilkové nepozornosti jeho majitele a v nestřežené chvíli ho odcizil, nasedl na něj a ujížděl pryč. Policie nyní žádá veřejnost o spolupráci při pátrání.

Trestný čin byl spáchán v úterý 13. září na ulici Tyršova. Před třetí hodinou odpoledne přijel k Horáckému zimnímu stadionu na jízdním kole muž. Kolo nechal odložené u bočního vstupu na stadion a na chvíli se vzdálil. Situace ale během krátké doby využil pachatel, který jízdní kolo odcizil.

Na kolo nasedl a začal s ním ujíždět po ulici Tyršova ve směru do kopce. Majitel jízdního kola za pachatelem běžel, ten ale přejel ulici Jana Masaryka, vjel do parčíku, projel ulici Husova směrem do ulice Benešova a dále zabočil k Masarykovu náměstí, kde se pronásledovateli ztratil z dohledu.

Po nahlášení krádeže policisté případ prověřovali, shromažďovali získané poznatky a vyhodnotili také záznamy z kamer, které podezřelého zachytili při jízdě na odcizeném jízdním kole hned na několika místech Jihlavy. Po podezřelém muži policisté v současné době ale stále pátrají.

Podezřelým by měl být muž zřejmě ve věku kolem třiceti let, je mírně silnější postavy. Na sobě měl oblečené tričko s potiskem v přední části, tmavé kalhoty a měl u sebe větší sportovní tašku.

Policisté uvítají také jakékoli informace směřující k vypátrání odcizeného jízdního kola. Jednalo se o pánské horské kolo značky Max Bike Napo šedo černé barvy. Jeho současná hodnota byla vyčíslena na 8 tisíc korun.

Policie žádá občany, kteří podezřelého muže jedoucího na jízdním kole znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také informace směřující k vypátrání odcizeného jízdního kola.

V době, kdy podezřelý muž ujížděl na jízdním kole po ulici Tyršova, velmi těsně míjel dva mladé muže, kteří si tak podezřelého mohli všimnout a poskytnout k jeho popisu důležité informace. Rovněž tyto dva svědky by chtěli policisté požádat, aby se přihlásili a pomohli tak při objasnění případu.

Foto Policie České republiky

Štítky jízdní kolo, policie, Jan Masaryk, Benešov, Masarykovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: U "zimáku" ukradl kolo a rychle ujel pryč. Pomůže veřejnost policii při pátrání po pachateli? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.