Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič se 2,5 promile přetočil auto na bok, jeho spolujezdkyně se zranila. Poté sprostě nadával policii

Nadmíra alkoholu má neblahý vliv jak na řízení vozidla, tak na chování jeho konzumentů. Obojí bylo znát ve čtvrtek večer u Nového Ranska na Havlíčkobrodsku, když řidič s téměř 2,5 promile převrátil svoje auto na bok, přičemž se zranila jeho spolucestující. Poté sprostě nadával policii.

K nehodě došlo ve čtvrtek 9. prosince před devátou hodinou večer. Devětadvacetiletý řidič vozidla Peugeot Boxer mírném klesání u Nového Ranska přejel s automobilem do protisměru a dále mimo komunikaci, kde se vozidlo přetočilo na bok. Při nehodě utrpěla zranění spolujedoucí, která byla zdravotnickou záchrannou službou převezena na ošetření do havlíčkobrodské nemocnice.

U řidiče při dechové zkoušce naměřili policisté hodnotu 2,41 promile alkoholu a opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Muž se choval agresivně a vulgárně, pohyboval se po komunikaci, odmítal spolupracovat a uposlechnout výzvy. „Policisté proto opilého muže zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ popsala jeho další osudy Jana Kroutilová.

Na vozidle vznikla předběžně vyčíslená škoda sedmdesát tisíc korun. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ nadále prověřují. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, alkohol, Havlíčkobrodsko, Nové Ransko, okres Havlíčkův Brod, Peugeot Boxer, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič se 2,5 promile přetočil auto na bok, jeho spolujezdkyně se zranila. Poté sprostě nadával policii | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.