Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slíbili vysoké zhodnocení, místo toho peníze utopili v automatech. Nyní mladému páru hrozí za podvod až 8 let

Kriminalisté jihlavského územního odboru objasnili závažný případ podvodu, jehož obětí se stal muž z Jihlavska. Ten se nechal dvojicí pachatelů, mužem a ženou, podvodně přesvědčit, že mu jeho peníze zhodnotí, místo toho ale finanční hotovost použili pro svoji potřebu a podvedený muž tak přišel o stovky tisíc korun.

Celková škoda zahrnující jak částku, kterou dvojici předal, tak i tu, kterou se získat pokusili, se vyšplhala k jednomu milionu korun. Podezřelého muže i ženu kriminalisté zadrželi a zahájili jejich trestní stíhání. Oba jsou recidivisté, žena je v současné době navíc ve zkušební době předchozího podmíněného odsouzení. Dále vzniklo podezření, že by se obvinění mohli snažit v průběhu trestního řízení na podvedeného muže působit. Na muže i ženu byl podán návrh na vzetí do vazby a oba skončili ve věznici.

Prověřování případu pro jihlavské kriminalisty začalo, když přijali oznámení týkající se muže, od kterého během pár dní vylákali značnou finanční částku pod příslibem jejího zhodnocení muž a žena, oba z Jihlavska. Se ženou se podvedený dobře znal z dřívější doby, slibu uvěřil a peníze jim předal. Dvojice ale chtěla stále další finanční hotovost, žádné peníze muži nevracela, místo toho cítil na svoji osobu stále větší tlak, začal mít o celé situaci pochybnosti a obrátil se proto na policii.

Případ začali ihned prověřovat kriminalisté jihlavského územního odboru. Zjistili, že muž se ženou ve skutečnosti neměli vůbec v úmyslu peníze, které od podvedeného obdrželi, zhodnotit, ani mu je vrátit. Místo toho je použili na zaplacení svých předešlých dluhů, nákup různých věcí pro sebe a značná část skončila v herních automatech.

Minulý týden třiadvacetiletého muže i dvacetiletou ženu, oba důvodně podezřelé ze spáchání trestného činu, zadrželi. Dvojice byla zadržena v odpoledních hodinách u jihlavského obchodního domu, kam muž se ženou přijeli vozidlem. Automobil Audi kriminalisté zajistili. Oba zadržené odvezli na oddělení policie a umístili je do policejních cel.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže i ženy. „Oba byli obviněni ze zločinu podvodu spáchaného ve spolupachatelství, a to dílem dokonaného a dílem ukončeného ve stádiu pokusu,“ řekl npor. Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Činem spáchali značnou škodu a za stejný trestný čin byli oba v minulosti již odsouzeni.

Obviněný muž byl soudně trestán již pětkrát, a to za majetkovou ale také násilnou trestnou činnost. Rovněž žena je recidivistka, naposledy byla odsouzena na konci loňského roku k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do příštího roku.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za zločin podvodu lze uložit trest odnětí svobody až na osm let.

Foto www.businesspanorama.cz

Štítky peníze, podvod, okres Jihlava, Audi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slíbili vysoké zhodnocení, místo toho peníze utopili v automatech. Nyní mladému páru hrozí za podvod až 8 let | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.