Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lupičem v 17 letech. Zfetovaný mladík přepadl taxikáře, pořezal ho nožem

Kriminalisté na Vysočině šetří loupežné přepadení taxikáře. To má na svědomí teprve sedmnáctiletý mladík, hrozí mu až pět let ve vězení.

Případ pro policisty začal v pátek 5. listopadu zhruba půl hodiny před půlnocí, když si v této době neznámý mladík zastavil na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě vozidlo taxislužby Škoda Superb. Do vozidla taxislužby se posadil na místo za řidičem vozidla a nechal se odvézt do Chotěboře.

„Zhruba deset minut před půlnocí, když projížděli po silnici II/344 za obcí Rozsochatec, mladík napadl řidiče taxislužby nožem a způsobil mu zranění. Zraněnému taxikáři se podařilo zastavit a z vozidla utéct. Řidiče taxislužby se mladík snažil nejdříve pronásledovat, ale taxikáři se podařilo uniknout. Mladík se vrátil na silnici k vozidlu a z místa s vozidlem taxislužby odjel. Sedmačtyřicetiletému taxikáři se podařilo v místě zastavit projíždějící vozidlo. Jeho řidič případ oznámil na linku 158 a poskytl zraněnému taxikáři základní ošetření,“ popisuje incident Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Na místo vyjela nejbližší policejní hlídka a byla tam vyslána také zdravotnická záchranná služba. Zdravotníci převezli muže s vážným poraněním horní končetiny do nemocnice v Havlíčkově Brodě.

Auto ukradl a boural v příkopu 

Okamžitě se rozjelo pátrání po podezřelém muži a po odcizeném vozidle taxislužby. Mladík s vozidlem projížděl po silnici II/345 směrem na obec Nová Ves u Chotěboře, kde v zatáčce z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a havaroval v příkopu. „Místem v tu dobu projížděl řidič osobního vozidla, který tuto dopravní nehodu oznámil na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina. Na místo byla vyslána policejní hlídka, která kolem půl jedné v noci podezřelého mladíka zadržela a umístila ho do policejní cely. U mladíka policisté našli osobní věci taxikáře, včetně jeho mobilního telefonu a dalších věcí. Při dopravní nehodě se mladík lehce zranil na hlavě, ale po ošetření ve zdravotnickém zařízení nic nebránilo jeho dalšímu pobytu v policejní cele,“ pokračuje Čírtková.

U mladíka policisté provedli dechovou zkoušku a test na drogy. Dechová zkouška vyšla negativní a test na drogy vykázal pozitivní výsledek na THC.

Trestní stíhání na svobodě 

Případ si k dalšímu prověřování převzali krajští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestného řízení pro podezření z provinění loupeže. V neděli kriminalisté zahájili trestní stíhání a mladíka obvinili z několika provinění – loupeže spáchané se zbraní a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vypracování návrhu na vzetí obviněného mladíka do vazby.

„V pondělí 8. listopadu se u okresního soudu v Havlíčkově Brodě konalo vazební zasedání, ale soud návrhu státního zástupce nevyhověl, proto bude trestní stíhání probíhat na svobodě. Kriminalisté nyní zjišťují, co bylo motivem činu a nelze vyloučit, že by mohlo v průběhu dalšího vyšetřování dojít ke změně právní kvalifikace. Taxikář po útoku nožem utrpěl vážná poranění ruky, ale v současné době je mimo ohrožení života,“ dodává závěrem Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto Skitterphoto / pexels

Štítky taxi, taxikář, loupež, přepadení, silnice, Kraj Vysočina, Havlíčkův Brod, trestní stíhání, Škoda Superb, Chotěboř, Havlíčkovo náměstí, Rozsochatec, Hasičský záchranný sbor, Nemocnice Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupičem v 17 letech. Zfetovaný mladík přepadl taxikáře, pořezal ho nožem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.