Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jeden den, stejné město, dvě nehody. Do Ždírce musel letět záchranářský vrtulník

Záchranné složky musely v pondělí 25. října vyjíždět do Ždírce nad Doubravou kvůli dopravní nehodě, a to hned dvakrát. K té první musel kvůli těžkému zranění dokonce vzlétnout vrtulník.

První nehoda se stala před 10. hodinou na silnici I/37 v blízkosti železničního přejezdu. Osmašedesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Superb jel ve směru od obce Údavy směrem do centra Ždírce nad Doubravou. Zřejmě se plně nevěnoval řízení svého vozidla a přejel vlevo do protisměrné části komunikace, kde v danou dobu projíždělo osobní vozidlo Citroen Berlingo. Došlo k bočnímu střetu obou vozidel.

„Vozidlo Citroen Berlingo bylo vlivem nárazu odmrštěno vpravo mimo komunikaci a dále mimo kolejiště. Řidič osobního vozidla Škoda Superb po střetu pokračoval v jízdě, kde vyjel vlevo na vyvýšený obrubník a dále na travnatý pás, na kterém poškodil přenosné dopravní značení. Poté narazil do dvou zaparkovaných osobních vozidel. Vozidlo Škoda Felicia bylo vlivem nárazu posunuto na dřevěné garážového stání, pod kterým došlo k poškození zaparkovaného osobního vozidla Škoda Octavia,“ popisuje incident Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Při dopravní nehodě došlo ke hmotným škodám na všech vozidlech - Škoda Superb, Citroen Berlingo a zaparkovaných vozidlech Škoda Felicia a Škoda Octavia, dále došlo ke hmotné škodě na přenosném dopravní značení IP 22 a dřevěném garážovém stání. Při dopravní nehodě se zranil řidič vozidla Citroen, který byl po ošetření letecky transportován do nemocnice v Hradci Králové. Lehce se zranil také řidič vozidla Škoda Superb, který byl po ošetření posádkou vozidla zdravotnické záchranné služby ponechán na místě nehody.

„U obou řidičů provedli policisté dechové zkoušky s negativními výsledky. K poškození zabezpečovací techniky železničního přejezdu nedošlo. Hmotná škoda se vyšplhala na částku 1 093 000 korun. Další okolnosti dopravní nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod,“ dodává Čírtková.

Vysypala se dřevní kulatina

K další nehodě do Ždírce nad Doubravou vyjížděli policisté v pondělí 25. října odpoledne kolem šestnácté hodiny. Nehoda se stala na ulici Chrudimská na silnici I/37. Dvaačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla Volvo s přívěsem – jednalo se o cizího státního příslušníka - při průjezdu z jeho pohledu levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu a po projetí zatáčky došlo k převrácení přívěsu na pravý bok.

„Z přívěsu se vyklopil převážený náklad – jednalo se o dřevní kulatinu, která spadla na zaparkované osobní vozidlo Škoda Roomster a fasádu přilehlého domu. Ke zranění osob při nehodě nedošlo. Policisté provedli u řidiče jízdní soupravy dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Způsobená škoda dosáhla částky 260 tisíc korun,“ vyčíslila u druhé nehody mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, zranění, vrtulník, dřevo, Ždírec nad Doubravou, havárie, osobní vůz, dopravní nehoda, Ždírec, Škoda Superb, Citroën Berlingo, Škoda Felicia, Údavy, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden den, stejné město, dvě nehody. Do Ždírce musel letět záchranářský vrtulník | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.