Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloděj se vloupal do domu. Ukradl plnou dětskou peněženku a objekt vytopil vodou

Policisté šetří vloupání do rodinného domu, které se odehrálo v Kamenici nad Lipou v pátek 22. října od půl deváté ráno do půl čtvrté odpoledne. Zatím neznámý zloděj prohledal několik pokojů a k tomu dům vytopil vodou.

Dosud neznámý pachatel zde násilím vnikl do vnitřních prostor domu skrze jednokřídlé okno umístěné v prostoru toalety. Postupně prohledal několik pokojů.

„Z obytných prostor odcizil dětskou peněženku s bankovkou nominální hodnoty dva tisíce korun a různé šperky. Při vniknutí do objektu neznámý pachatel poškodil uzávěr vody včetně přívodní hadice, přičemž došlo k zatopení podlah všech obytných místností v přízemí objektu. Majiteli vznikla škoda na odcizených věcech a na poškození vybavení domu v celkové výši kolem 49 tisíc korun,“ popsal Martin Hron, mluvčí policistů.

Přivolaní policisté místo činu ohledali, provedli šetření a vše zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Případ nadále prověřují a po pachateli pátrají. Za takový trestný čin hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.

Policie: Nepodceňujte zabezpečení 

„V souvislosti s případy vloupání do objektů policisté apelují na majitele, aby nepodceňovali zamykání dveří, zavírání oken či balkonových dveří, i když opouštíte obydlí jen na skok. Neupozorňujte na svou nepřítomnost (sociální sítě apod.). Kombinujte mechanické zabezpečení (bezpečnostní dveře, zámky) s prvky elektronického zabezpečení (alarmy, kamery). Volte certifikované výrobky. Chraňte své cennosti,“ dodává Hron.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, vloupání, dům, krádež, peněženka, přívod, voda, policie, Kamenice nad Lipou, Martin Hron

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj se vloupal do domu. Ukradl plnou dětskou peněženku a objekt vytopil vodou | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.