Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Víkend očima záchranářů. Dvě nehody motorkářů, požár s popáleninami a 252 ošetřených pacientů

Jaký byl víkend z pohledů záchranářů na Vysočině? Podle počtu a výčtu zásahů náročný. Podle informací od jejich mluvčího Petra Janáčka záchranáři v našem kraji měli skoro 300 výjezdů, při nichž ošetřili 252 pacientů. Vzlétnout musel také záchranářský vrtulník.

Téměř jednu čtvrtinu všech výjezdů tvořily úrazy. Na žádost Policie ČR byla v neděli dopoledne vyslána posádka z Nového Města na Moravě do obce Vlachovice z důvodu zajištění místa při deaktivování velkého množství válečné munice. Jednalo se o desítky ručních granátů a rozněcovačů, které bylo nutné na místě řízeným odpalem zlikvidovat. „Likvidace proběhla beze škody na zdraví a majetku osob i všech zúčastněných složek IZS," dodává Petr Janáček. 

Policisté v sobotu 2. října kolem půl druhé odpoledne na lince 158 přijali oznámení od ženy, která v lese u obce Vlachovice u Nového Města na Moravě našla válečnou munici. Na místo byli přizváni službu konající policejní pyrotechnici.

V neděli zasahovali záchranáři u dvou vážných dopravních nehod motorkářů, které od sebe dělilo jen několik málo minut. K jedné z nich došlo krátce před patnáctou hodinou na Žďársku, kam operátorky tísňové linky 155 vyslaly kromě pozemní posádky z Bystřice nad Pernštejnem i vrtulník letecké záchranné služby z Jihlavy. „Řidič motocyklu naštěstí utrpěl lehčí zranění, se kterými byl následně převezen do nemocnice v Novém Městě na Moravě," doplnil Janáček. 

(NE)OBYČEJNÍ: Jako matce se mi u dětí zasahuje mnohem hůř, říká letecká záchranářka v Jihlavě Jiřina Petrová

Hlasitý živý element. Tak nazývají kolegové Jiřinu Petrovou, leteckou záchranářku, která pracuje na základně v Jihlavě. Jak se k práci dostala? Jak vzpomíná na svůj vůbec první let? Nosí si práci domů? Jak moc její přístup k práci změnilo...

Přímo od této nehody byla letecká posádka odvolána k další dopravní nehodě motorkáře, ke které došlo kolem třetí hodiny odpoledne na Třebíčsku. Jako první byly na místě pozemní posádky z Třebíče, které vážně zraněného pacienta zajistily a připravily k leteckému transportu do traumacentra v Brně.

V noci z neděle na pondělí, krátce po jedné hodině ráno, přijalo operační středisko Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina informaci o požáru bytu na Jihlavsku. „Posádky z Jihlavy a Telče ošetřily na místě události dvě osoby, z nichž jedna utrpěla těžká zranění. Na pomoc byl proto dovolán vrtulník letecké záchranné služby z Brna, který pacientku transportoval na popáleninovou kliniku. Druhá osoba byla převezena do nemocnice v Jihlavě," popsal událost v Třešti Janáček. 

Tři hasičské jednotky vyjížděly dnes v noci krátce po jedné hodině do Třeště, kde hořel v rodinném domě. Událost se stala na Nádražní ulici.

Ohodnoť článek

Foto Tomáš Kaser

Štítky víkend, záchranáři, zdravotník, výjezd, zásah, Vysočina, nehoda, úraz, požár, zranění, pacient, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě, Policie České republiky, Brno, Jihlava, Vlachovice, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, Lékárenský komplex Jihla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend očima záchranářů. Dvě nehody motorkářů, požár s popáleninami a 252 ošetřených pacientů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.