Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Osmiletý cyklista nedal přednost řidiči v osobáku a srazili se. Chlapec se zranil a byl převezen do nemocnice

V nemocnici skončil v pátek 20. srpna krátce před 15. hodinou osmiletý chlapec, který se v Pelhřimově srazil s osobním autem. Incident se odehrál poblíž pelhřimovského domova pro seniory.

„Nezletilý cyklista na jízdním kole jel po travnaté ploše podél budovy Domova pro seniory v Pelhřimově a jel směrem na ulici Radětínská. Při vjíždění z místa ležícího mimo pozemní komunikaci na pozemní komunikaci ulice Radětínská nedal přednost v jízdě zprava jedoucímu osobnímu automobilu Suzuki Grand Vitara, jehož řidič projížděl po ulici Radětínská ve směru od ulice Pražská. Následně došlo ke střetu cyklisty a osobního automobilu. Při dopravní nehodě se osmiletý cyklista zranil a byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice Pelhřimov k dalšímu vyšetření,“ popisuje incident policejní mluvčí Dana Čírtková.

Řidič v osobním autě vyvázl bez zranění. U čtyřiadvacetiletého řidiče byla provedena dechová zkouška na případnou přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem a orientační test na jinou návykovou látku s negativním výsledkem.

„Z důvodu nízkého věku a chování nezletilého cyklisty, které nevykazovalo známky ovlivnění alkoholem nebo jinou návykovou látkou, nebyla u cyklisty prováděna dechová zkouška. Policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov dopravní nehodu zadokumentovali a zabývají se šetřením jejích okolností,“ dodává mluvčí Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto Tomáš Kaser

Štítky nehoda, cyklista, přednost, zranění, nezletilý, nemocnice, Pelhřimov, automobil, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Suzuki Grand Vitara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmiletý cyklista nedal přednost řidiči v osobáku a srazili se. Chlapec se zranil a byl převezen do nemocnice | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.