Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pětadvacetiletý muž distribuoval pervitin a marihuanu. Za dva roky zobchodoval 16 kilo drog

Až desetiletý pobyt za mřížemi hrozí pětadvacetiletému recidivistovi, který na Žďársku distribuoval pervitin a marihuanu. Jeho obchody mu překazili kriminalisté, kteří ho zadrželi při přepravě drog.

„Zadržený muž byl obviněný z toho, že si na různých místech v republice opatřoval pervitin a marihuanu a dále je na Žďársku prodával nebo poskytoval jako odměnu za další distribuci. Třicet gramů pervitinu policisté u muže zajistili při jeho zadržení poslední červencový týden. V průběhu loňského a letošního roku si obviněný muž postupně opatřil a následně rozdistribuoval více než 1000 gramů pervitinu a kolem 15 kg marihuany,“ jmenuje Stanislava Rázlová, mluvčí policistů.

Mladý dealer drogy předával jiným osobám za účelem další distribuce koncovým uživatelům. Muž byl v minulosti v souvislosti s drogovou trestnou činností soudně trestán. Naposledy v první polovině roku 2019 a od soudu odešel s podmíněným trestem, který trvá do roku 2022.

„Pětadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ uvedl Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality. Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili také finanční prostředky, věci určené pro výrobu drog a marihuanu.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud tento návrh akceptoval, na muže uvalil vazbu a policisté ho eskortovali do vazební věznice. Případ kriminalisté nadále vyšetřují.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky dealer, drogy, pervitin, marihuana, policie, metamfetamin, droga, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětadvacetiletý muž distribuoval pervitin a marihuanu. Za dva roky zobchodoval 16 kilo drog | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.