Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Nezletilý Maročan cestoval na podvozku kamionu. Měl namířeno do Rakouska

Další cizinec, který utíkal ze své země, hazardoval se zdravím a především se svým životem, když do České republiky přicestoval ukrytý v prostoru podvozku kamionu. Odhalili ho policisté na Vysočině na dálnici D1.

Událost se stala v pondělí 9. srpna v odpoledních hodinách, kdy policisté policisté na 111. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu kontrolovali cizince, který neprokázal svoji totožnost. „Následně jsme provedenou kontrolou oprávněnosti pobytu na území zjistili, že cizinec není schopen prokázat pobyt vízem ani jiným cestovním dokumentem, který by ho opravňoval ke vstupu a pobytu na území České republiky. Dále vzniklo podezření, že cizinec vstoupil na území České republiky v době platnosti nařízení ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví, ačkoli není oprávněn pobývat na území České republiky, neboť se na něj nevztahuje žádná z výjimek, které jsou uvedeny v ochranném opatření Ministerstva zdravotnictví,“ sděluje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Na základě zjištěných informací policisté cizince zajistili a eskortovali na odbor cizinecké policie k dalšímu řízení. „V rámci šetření policisté zjistili, že cizinec je žadatelem o mezinárodní ochranu v Rumunsku a do České republiky přicestoval v úkrytu kamionu z území Maďarska. Cizinec uvedl, že cílem jeho cesty bylo Rakousko. Cizinec se podrobil testu na covid-19 s negativním výsledkem,“ dodává Čírtková.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o mladistvého cizince, byl na základě předběžného opatření soudu, umístěn do péče zařízení pro děti a mladistvé.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky migrant, nezletilý, odhalení, podvozek, kamion, policie, dálnice, D1, Česko, Rakousko, Dálnice D1, Kraj Vysočina, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, Cizinecká policie, Maďarsko, Rumunsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezletilý Maročan cestoval na podvozku kamionu. Měl namířeno do Rakouska | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.