Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž se hodně opil a usedl za volant. V Jihlavě naboural několik aut, pak z místa odešel

Dost nezodpovědně se v sobotu 7. srpna zachoval řidič ve Felicii, který pod vlivem alkoholu v Jihlavě naboural několik zaparkovaných aut. Škoda se vyšplhala na skoro 200 tisíc korun.

Incident se odehrál po jedné hodině odpoledne v Jihlavě na ulici Fügnerova. „Řidič vozidla Škoda Felicia při jízdě vyjel a narazil do boční část zaparkovaného automobilu Škoda Fabia. Následně pokračoval, vyjel mimo komunikaci, přejel přes travnatý pás a narazil do zaparkovaného vozidla BMW, které bylo střetem odraženo ještě na vedle stojící automobil Honda Civic. Po dopravní nehodě řidič z místa odešel. Muž se při nehodě zranil a zdravotnickou záchrannou službou byl převezen do jihlavské nemocnice,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,89 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. „Vzhledem k silné opilosti byl řidič po vyšetření převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policisté zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění. Při dopravní nehodě vznikla předběžně vyčíslená škoda 190 tisíc korun. Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodává Kroutilová.

Řidič je podezřelý také ze spáchání přestupků na úseku dopravy. Případ policisté prověřují.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky alkohol, promile, poškození, Jihlava, Škoda Felicia, BMW, Lékárenský komplex Jihlava, Škoda Fabia, Honda Civic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se hodně opil a usedl za volant. V Jihlavě naboural několik aut, pak z místa odešel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.