Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hazard se životem. Maročané cestovali na podvozku kamionu, na D1 je našli policisté

Velký hazard se zdravím a především se svými životy předvedli cizinci, které v pátek 16. července v odpoledních hodinách zadrželi policisté na odpočívadle na 111. kilometru u dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu. Hlídka odboru cizinecké policie Vysočiny prováděla v odpoledních hodinách v rámci běžného výkonu služby pobytovou kontrolu na parkovišti na 111. kilometru dálnice D1.

„Policisté si deset minut po půl čtvrté odpoledne povšimli podezřelého muže, který se umýval v nádrži v blízkosti lesa a poté muž z místa odešel do přilehlého lesního porostu. Hlídka chtěla muže zkontrolovat a zjistila, že se v lese se schovávají další tři osoby, které se nebyly schopny prokázat žádnými osobními doklady. Z prvotního šetření na místě policisté zjistili, že jedná o cizince, pocházející pravděpodobně z Maroka, kteří přijeli na parkoviště někdy kolem čtrnácté hodiny. Muži uvedli, že přicestovali ukryti pod návěsem kamionu, který na tomto parkovišti zastavil,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Když kamion zastavil, cizinci vystoupili a odešli do lesa a nikdo z okolí si jich údajně nevšiml. Po celou dobu cesty tedy seděli ukryti na podvozku kamionu, což je velice riskantní a hlavně životu nebezpečné. Při takové přepravě hrozí nebezpečí, že by mohli z podvozku spadnout na vozovku.

Vzhledem ke všem těmto skutečnostem pojala hlídka podezření, že se cizinci na našem území nacházejí neoprávněně, a proto je policisté zajistili k provedení dalších úkonů. „Cizince jsme eskortovali na odbor cizinecké policie, kde jsme s nimi zahájili úkony správního řízení. Provedením nezbytných šetření v příslušných databázích a po provedení identifikačních úkonů jsme zjistili, že se jedná o občany Maroka ve věku od 25 do 28 let. V jihlavské nemocnici poté podstoupili cizinci test na covid-19 a výsledky testu byly negativní,“ uvedl Oldřich Chaloupka, vedoucí odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Cizinci na území České republiky vstoupili v době platnosti nařízení ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví, které bylo vyhlášené k ochraně před zavlečením onemocnění covid-19. „Policisté zahájili s cizinci správní řízení a po provedení všech procesních úkonů byli zajištěni a umístěni do Zařízení pro zajištěné cizince Bálková. Cizinci v rámci správního řízení uvedli, že ze svých domovských zemí odešli z ekonomických důvodů,“ doplnila závěrem Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Maroko, migrant, dálnice, D1, zátah, policie, zadržení, Dálnice D1, podvozek, Cizinecká policie, Kraj Vysočina, les, Praha, správní řízení, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Lékárenský komplex Jihlava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hazard se životem. Maročané cestovali na podvozku kamionu, na D1 je našli policisté | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.