Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sváteční vyjížďka pod vlivem: Cyklista nezvládl řízení a boural, přiznal několik piv před jízdou

Záchranné složky vyjížděly na státní svátek 5. července k opilému cyklistovi, který boural v Náměšti nad Oslavou. Incident se stal zhruba 30 minut po půlnoci.

„Kolem půl jedné projížděl devatenáctiletý cyklista po ulici Nádražní v obci Náměšť nad Oslavou a jel ve směru od vlakového nádraží k ulici Třebíčská. Vlivem své podnapilosti nezvládl řízení kola a následně na jízdním kole havaroval na vozovce. Při havárii se cyklista lehce zranil a na místě ho ošetřila posádka zdravotnické záchranné služby, která ho převezla do Nemocnice Třebíč k dalšímu vyšetření,“ informovala Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Při nehodě nedošlo k žádné hmotné škodě. U cyklisty policisté provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 2,01 promile alkoholu v dechu. „Při opakované dechové zkoušce byl její výsledek také pozitivní s hodnotami 1,95 a 1,93 promile alkoholu v dechu. Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožadoval lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Cyklista policejní hlídce uvedl, že před jízdou požil několik piv,“ dodává Čírtková.

Dalším šetřením policisté zjistili, že cyklista za jízdy neměl na hlavně řádně nasazenou a připevněnou přilbu. Případem dopravní nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, cyklista, alkohol, pivo, zranění, Náměšť nad Oslavou, 30 minut po půlnoci, Nemocnice Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sváteční vyjížďka pod vlivem: Cyklista nezvládl řízení a boural, přiznal několik piv před jízdou | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.