Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Střet motorkáře s cyklistou si vyžádal zásah vrtulníku. Škoda se dostala na 55 tisíc korun

Záchranné složky vyjížděly v pondělí 5. července k dopravní nehodě, která se stala na silnici II/602 mezi obcemi Ruda a Velká Bíteš. Srazil se při ní motorkář s cyklistou, zasahovat musel i vrtulník.

Nehoda byla oznámena krátce po 13. hodině. „Pětačtyřicetiletý řidič na motocyklu značky Kawasaki projížděl po silnici II/602 ze směru od obce Ruda směrem k obci Velká Bíteš. Při jízdě po přímém úseku komunikace před křižovatkou se silnicí III\/3904 katastru obce Záblatí nejel takovou rychlostí, aby byl schopný reagovat na situaci vzniklou v silničním provozu před ním, kdy levou boční částí motocyklu neodhadl boční odstup od pravé boční částí odbočujícího cyklisty,“ popisuje incident Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Cyklista projížděl po silnici od obce Ruda směrem k obci Záblatí. Došlo ke střetu cyklisty a motocyklisty, kdy vlivem nárazu řidič motocyklu ztratil kontrolu nad řízením, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do směrového sloupku. Poté najel do travnatého silničního příkopu, kde havaroval.

„Řidič motocyklu byl z místa dopravní nehody převezen leteckou záchrannou službou do nemocnice v Brně. Šestasedmdesátiletý cyklista na místě dopravní nehody nepožadoval lékařské ošetření s tím, že v případě potřeby lékařské ošetření vyhledá dodatečně. U obou řidičů provedli policisté na místě dopravní nehody dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem,“ dodává mluvčí Čírtková.

Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 55 tisíc korun. Provedenou lustrací policisté zjistili, že na motocyklu nebylo sjednané zákonné pojištění a navíc řidič motocyklu není vlastníkem řidičského oprávnění pro danou skupinu motocyklů. Případem dopravní nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou.

Ohodnoť článek

Foto ZZS Kraje Vysočina

Štítky nehoda, motorka, cyklista, II/602. zranění, vrtulník, silnice, dopravní nehoda, Velká Bíteš, Kawasaki, Záblatí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střet motorkáře s cyklistou si vyžádal zásah vrtulníku. Škoda se dostala na 55 tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.