Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Důvěřivý muž naletěl podvodníkovi na internetu. Přišel o víc než 20 tisíc korun

Třebíčští policisté nyní šetří podvod, při němž oklamaný zákazník přišel o více než dvacet tisíc korun. Šlo o objednávání zboží na internetu.

Muž na jednom internetovém portálu zareagoval v dubnu na inzerát, kde prodejce nabízel grafickou kartu. „Po vzájemné komunikaci zaslal dle požadavku prodejce na cizí bankovní účet částku přes dvacet tisíc korun. Zakoupené zboží ani své peníze však již zpět nedostal. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu,“ popisuje případ policejní mluvčí David Linhart.

Policisté v souvislosti s tímto případem opětovně apelují na veřejnost. Při nakupování přes internet musí být lidé velmi obezřetní. Zvláště při platbách za zboží či služby, které jsou vyžadovány předem prostřednictvím bankovního převodu, je nutné dbát mimořádné opatrnosti.

„Pravděpodobnost, že naletíte podvodníkovi, je velká zejména v případech, kdy je cena výrazně nižší, než je na běžném trhu. Buďte velmi obezřetní při provádění platby předem a nezasílejte peníze na nedůvěryhodné účty. Můžete tak přijít o své našetřené peníze,“ varuje veřejnost mluvčí Linhart.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto fancycrave1 / pixabay

Štítky podvod, obchod, disk, Internet, zákazník, policie, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důvěřivý muž naletěl podvodníkovi na internetu. Přišel o víc než 20 tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.