Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Svíčka způsobila požár dřevěné chaty v Batelově, její majitel se při hašení zranil

K požáru dřevěné chaty došlo včera večer v Batelově na Jihlavsku, na místě muselo zasahovat celkem pět jednotek hasičů. Oheň způsobil škodu za půl milionu korun, při hašení se zranil majitel chaty.

K oznámení požáru dřevěné chaty v Batelově došlo ve čtvrtek 6. května po půl deváté večer. „Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třešť společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Batelova, Dolní Cerekve, Horní Cerekve a Horních Dubenek. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu,“ informuje Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Ještě před příjezdem hasičů na místo události se do hašení chaty pustil její majitel. Při tom se ale zranil a následně skončil v péči zdravotníků. V době příjezdu prvních jednotek na místo události byla chata celá v plamenech. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Dostat plameny pod kontrolu se zasahujícím jednotkám podařilo po pár minutách intenzivního hašení. Úplná likvidace požáru proběhla před půlnocí.

Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 500 tisíc korun. Požár vznikl od svíčky, kterou majitel chaty nechal hořet v chatě bez dozoru.

Ohodnoť článek

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, Batelov, chata, okres Jihlava, sbor dobrovolných hasičů, Třešť, Horní Cerekev, Dolní Cerekev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svíčka způsobila požár dřevěné chaty v Batelově, její majitel se při hašení zranil | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.