Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silně opilý řidič na D1 zavinil nehodu. Srazil se s náklaďákem ve vedlejším pruhu a narazil do svodidel

Policisté šetří dopravní nehodu, která se stala v pátek 23. dubna po 22. hodině na 78,9 kilometru ve směru na Brno. Má ji na svědomí silně opilý řidič osobního auta.

„Dvaačtyřicetiletý řidič jedoucí v levém jízdním pruhu s osobním motorovým vozidlem Ford S-Max přejel směrem vpravo do pravého jízdního pruhu, kde v tento okamžik jela nákladní jízdní souprava složená z tahače a nákladního návěsu. Vlivem této situace došlo ke střetu obou vozidel. Po tomto střetu pokračoval řidič s osobním vozidlem dále směrem vpravo přes pravý jízdní pruh a následně přes zpevněnou krajnici, kde vozidlo narazilo do krajových ocelových svodidel, od kterých se odrazilo a pokračovalo v jízdě směrem vlevo přes zpevněnou krajnici až do pravého jízdního pruhu, kde zůstalo po dopravní nehodě stát,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Policisté u obou řidičů provedli dechové zkoušky. U řidiče osobního vozidla byla dechová zkouška pozitivní – 2,49 promile alkoholu v dechu. Při opakované dechové zkoušce, která byla také pozitivní, byla naměřená hodnota 2,40 promile alkoholu v dechu.

Vystřízlivět musel na záchytce v Jihlavě

„Řidiče osobního vozidla policisté vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření, které je spojené s odběrem krve, což řidič bezdůvodně odmítl. Vzhledem k tomu, že existovalo důvodné podezření, že i přes zákaz další jízdy, bude řidič pokračovat v jízdě, policisté ho zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. U řidiče nákladního vozidla byla dechová zkouška negativní,“ dodává Čírtková.

Dalším šetřením policisté zjistili, že řidič nemá koupenou dálniční známku. Muž je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Mluvčí policistů doplnila, že při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši přesahující částku 100 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky alkohol, řidič, promile, D1, dálnice, nehoda, dopravní nehoda, dechová zkouška, Brno, osobní vůz, Ford S-MAX, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilý řidič na D1 zavinil nehodu. Srazil se s náklaďákem ve vedlejším pruhu a narazil do svodidel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.