Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Dvě nezletilé dívky se vydaly na výlet po republice. Rodičům je musela dovézt policie

Oznámení o pohřešování dvou nezletilých dívek z Havlíčkobrodska přijali na lince 158 policisté ve středu 20. července. Dívky byly ve věku 13 a 14 let. Na linku 158 zavolala matka jedné z dívek. Dívky jejich matky viděly naposledy ve středu mezi 13. a 14. hodinou. Obě shodně uvedly, že budou spát u té druhé. To se ale ukázalo jako lež a ve skutečnosti se dívky vydaly na „výlet“ napříč republikou.

Policisté rozjeli pátrání a podle dostupných informací zjistili, že by se dívky měly nacházet v Praze. Z tohoto důvodu byli do akce zapojeni také pražští policisté a po dívkách pátrali téměř na celém území hlavního města. „Prověřili vlaková a autobusová nádraží, parky a další místa, na kterých by se dívky mohly nacházet. Po pohřešovaných dívkách probíhalo souběžně pátrání i na vytipovaných místech na Vysočině, kde policisté průběžně shromažďovali informace o místech jejich možného výskytu a tato místa následně prověřovali,“ popisuje David Linhart z Policie ČR.

 Kolem 12:30 kontaktoval brněnské policisty revizor, že na brněnském Mendlově náměstí přistihl dvě černé pasažérky. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že se jedná o pohřešované dívky z Havlíčkobrodska. Policisté je předali rodičům. Obě dívky byly v pořádku.

„Provedeným šetřením policisté zjistili, že dívky odešly z domu v úterý 19. července v odpoledních hodinách a odjely vlakem do Chotěboře, odtamtud přejely vlakem do Havlíčkova Brodu, ze kterého dále odcestovaly vlakem do Prahy. V Praze zůstaly přes noc, kdy se městskou hromadnou dopravou pohybovaly po různých místech hlavního města. Druhý den ráno, v úterý 20. července, nasedly do vozidla taxi a odjely do Brna, kde vystoupily poblíž nákupního a společenského centra Vaňkovka. Za taxi služby přitom zaplatili řidiči několik tisíc korun. Poté opět cestovaly městskou hromadnou dopravou až do doby, kdy je přistihli revizoři bez zaplaceného jízdného a přivolali policii. Tento „výlet“ nakonec pro dívky i jejich rodiny dopadl dobře, nicméně zaměstnal značné množství policistů ve třech krajích naší země,“ uzavřel David Linhart.

Foto Dominik Svoboda

Štítky výlet, okres Havlíčkův Brod, Praha, Policie České republiky, Vaňkovka, Kraj Vysočina, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě nezletilé dívky se vydaly na výlet po republice. Rodičům je musela dovézt policie | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.