Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Tři muži vnikli v Jihlavě do zaparkované Avie, se kterou odjeli, havarovali a z místa utekli

Policisté objasnili případ, ke kterému došlo na konci června v Jihlavě. Mladí muži tehdy násilně vnikli do zaparkovaného vozidla, se kterým odjeli, následně havarovali a z místa utekli. Tři pachatelé ve věku 18 až 20 let nyní čelí podezření ze spáchání trestných činů.

Ke spáchání činu došlo ve čtvrtek 23. června v časných ranních hodinách. Kolem čtvrté hodiny vnikli dva mladí muži do automobilu Avia, které stálo na parkovišti. Poškodili přitom dveře vozidla a majiteli způsobili škodu za více než 6 tisíc korun.

V automobilu chvíli pobyli, a to až do doby, kdy za nimi přišel třetí mladý muž, který usedl na místo řidiče a s vozidlem se rozjel. Řidič ale daleko nedojel, nezvládl řízení a narazil do vozidla Škoda Octavia, které stálo zaparkované ve stejné ulici.

Po dopravní nehodě všichni tři z místa utekli. Nákladní vozidlo Avia, které nebylo zabezpečené proti pohybu, se ještě samovolně rozjelo a po několik metrech narazilo do stromu. Události si náhodně všimla žena, která informovala policii. Ta podnikla nezbytná opatření.

Automobil Avia si převzal zpět jeho majitel. Na základě šetření se policistům podařilo zjistit totožnost všech tří podezřelých. Shromáždili důkazy a sdělili mladým mužům podezření ze spáchání trestných činů. Dva z nich jsou podezřelí ze spáchání přečinu poškození cizí věci, třetí mladý muž z přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Dále šetří ještě dopravní nehodu, nezajištění vozidla proti pohybu i jeho následnou havárii a útěk od dopravní nehody, řidič automobilu je podezřelý ze spáchání několika dopravních přestupků.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie České republiky

Štítky Jihlava, Avia Motors, dopravní nehoda, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři muži vnikli v Jihlavě do zaparkované Avie, se kterou odjeli, havarovali a z místa utekli | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.