Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Násilí v centru Jihlavy klasifikováno jako vražda. Pachatel pobodal spolubydlícího už na ubytovně, v útoku pokračoval na ulici

Jako vražda je klasifikováno jednání šestatřicetiletého muže, který v sobotu odpoledne v napadl v centru Jihlavy svého spolubydlícího z ubytovny. Pachatel je již ve vazební věznici, za mřížemi mu hrozí až 18 let.

Násilný čin se stal v sobotu 20. března okolo třetí hodiny odpolední v lokalitě ulice U Slunce v Jihlavě. Po příjezdu se venku na ulici nacházel těžce zraněný muž, kterého si převzala do péče zdravotnická záchranná služba a převezla ho do nemocnice. Na místě se v té době nacházel i muž, který byl podezřelý z jeho napadení. Tohoto muže policisté zadrželi. Na místě se podařilo zajistit také zbraň, kterou muž pravděpodobně na druhého muže zaútočil – jednalo se o lovecký nůž.

V sobotu v pozdních večerních hodinách zraněný osmadvacetiletý muž na následky zranění v nemocnici zemřel. Věc jsme proto začali prověřovat pro podezření ze spáchání zločinu vraždy a pokračovali v důkladném prověřování celé tragické události,“ uvedl Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Na základě prověřování a výslechu svědků vyšlo najevo, že šestatřicetiletý muž po předchozím konfliktu zaútočil na chodbě ubytovny na svého spolubydlícího. Zaútočil na něho nožem a způsobil mu více bodnořezných ran na různých částech těla. Napadený muž z ubytovny utekl ven na ulici, kam ho útočník pronásledoval a v útoku pokračoval. Svědci události na místo přivolali pomoc a případ oznámili na linku 158.

Útočníka policisté zadrželi na místě a převezli do policejní cely. U zemřelého muže byla nařízena soudní pitva. Co bylo motivem činu je předmětem dalšího vyšetřování. Útočník nebyl nikdy v minulosti soudně trestán.

V pondělí bylo na pachatele zahájeno trestní stíhání a obvinili ho ze zvlášť závažného zločinu vraždy a přečinu výtržnictví. Včera se před okresním soudem v Jihlavě konalo vazební řízení. Soud na obviněného muže uvalil vazbu a policejní eskorta ho přímo od soudu převezla do vazební věznice v Brně. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v trvání až 18 let. 

K ozbrojenému útoku došlo v sobotu 20. března v Jihlavě na Brtnické ulici. Okolo 15. hodiny útočník svému sokovi přímo u supermarketu uštědřil několik bodných ran loveckým nožem v horní polovině těla. Pobodaný muž byl hospitalizován v jihlavské...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto David Pik | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlava, vražda, ubytovna, Pavel Kubiš, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Násilí v centru Jihlavy klasifikováno jako vražda. Pachatel pobodal spolubydlícího už na ubytovně, v útoku pokračoval na ulici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.