Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Na silnici II/602 se během 10 minut staly tři nehody. Jednoho muže přimáčklo auto na svodidla

, aktualizováno 15. března 2021, 10:55

Ke kuriózní situaci došlo v pátek 12. března brzy ráno u obce Jabloňov nedaleko Velkého Meziřičí na silnici II/602. Policisté přijali během 10 minut oznámení o třech dopravních nehodách, které se staly na uvedeném úseku. V místě byla namrzlá silnice a projíždějící řidiči nedokázali přizpůsobit rychlost svých vozidel stavu silnice a bourali.

„Pět minut před půl šestou ráno přijali policisté na integrovaném operačním středisku oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/602 mezi obcemi Jabloňov a Velké Meziříčí. Řidička s osobním motorovým vozidlem Citroen Saxo jela ve směru od obce Jabloňov směrem na Velké Meziříčí. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a na namrzlé vozovce dostala s vozidlem smyk, který nezvládla,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Žena sjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila do silniční meze. Poté se její auto přetočilo přes střechu a zůstalo ležet v pravém silničním příkopu. Během nehody se lehce zranila a sanitka ji převezla do třebíčské nemocnice. „U dvaapadesátileté řidičky byla na místě dopravní nehody provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 40 tisíc korun,“ dodává Čírtková.

Zranění skončili v nemocnici 

Další nehoda se v místě stala o několik minut později. Devětatřicetiletá řidička projížděla s VW Golf po silnici ve směru jízdy od obce Jabloňov. Při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy. „Dostala s vozidlem smyk, který nezvládla a přejela do protisměru, kde došlo ke střetu se stojícím vozidlem Renault Kangoo. Toto vozidlo zde odstavil jeho řidič z důvodu šetření předchozí dopravní nehody. Po střetu bylo vozidlo Renault Kangoo odmrštěno a narazilo do dalšího stojícího vozidla značky Renault Megane Scenic, které zde odstavil jeho řidič z důvodu předchozí dopravní nehody,“ říká mluvčí Čírtková.

Vozidlo Renault Megane Scenic bylo vlivem střetu odmrštěno na levou krajnici ke kovovým svodidlům, kde se v tu dobu nacházel jeden z řidičů. Vozidlo přimáčklo muže na kovová svodidla. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění tohoto muže, a také ke zranění řidičky osobního vozidla VW Golf. Oba zranění byli převezeni s lehkými zraněními do nemocnice k vyšetření.

Testy měly negativní výsledky 

„Policisté u všech řidičů, kteří měli účast na dopravní nehodě, provedli dechové zkoušky s negativními výsledky. Při nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 183 tisíc korun,“ vyčíslila Čírtková. 

K další nehodě na stejném došlo o pár minut později vinou řidiče osobního vozidla Škoda Fabia. Tento řidič při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy a s vozidlem začal brzdit z důvodu, že viděl odstavená vozidla po předchozích dopravních nehodách. „Dostal s vozidlem smyk a přejel do levé poloviny vozovky, kde narazil do levé přední částí v opačném směru stojícího vozidla Renault Scenic, který zde stál po předchozí dopravní nehodě. Poté narazil do dalšího vozidla Škoda Fabia, které zde zastavilo z důvodu situace vzniklé provozem,“ popisuje policejní mluvčí další nehodu. Doplňuje, že při ní ke zranění osob nedošlo.

Ohodnoť článek

Foto ZZS Kraje Vysočina / Facebook

Štítky nehoda, II/602, Jabloňov, zranění, silnice, dopravní nehoda, havárie, Velké Meziříčí, Volkswagen Golf, Renault Mégane, Škoda Fabia, Citroën Saxo, Renault Kangoo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnici II/602 se během 10 minut staly tři nehody. Jednoho muže přimáčklo auto na svodidla | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.