Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V jihlavské zahrádkářské kolonii dnes ráno shořela chata. Kvůli nedbalosti při vytápění

Jihlavští hasiči vyjížděli dnes ráno po 4. hodině k ohlášenému požáru rekreační chaty v zahrádkářské kolonii na Horním Kosově. Požár se jim podařilo zlikvidovat zhruba za hodinu.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Jihlavy – Bedřichova.

„Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že hoří zahradní chata o rozměrech přibližně 5 x 3 metry. Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Dostat plameny pod kontrolu se zasahujícím jednotkám podařilo před půl pátou ráno. Hasiči následně rozebrali požárem zasažené konstrukce chaty a dohasili jednotlivá ohniska hoření. V 5.19 hod byl požár zcela zlikvidován a jednotky se vrátily zpět na své základny,“ uvedla k nedělnímu požáru Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. „Za vznikem požáru stojí nedbalost při vytápění chaty,“ doplnila mluvčí Musilová.

Ohodnoť článek

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, chata, Horní Kosov, vytápění, Jihlava, sbor dobrovolných hasičů, zahrádkářská osada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavské zahrádkářské kolonii dnes ráno shořela chata. Kvůli nedbalosti při vytápění | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.