Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Celníci na Vysočině zabavili nezdaněné cigarety a alkohol. Řidičům hrozí několikatisícové pokuty

Celníci z Vysočiny překazili letos tři pokusy dostat nelegálně do Evropské unie bulharský alkohol a cigarety. Zabavili asi 152 litrů alkoholu a 8200 cigaret, což je asi třetina cigaret zabavených za loňský rok. Informoval o tom mluvčí krajského celního úřadu Richard Zeman.

Řidiče, kteří chtěli zboží pašovat, zadrželi na přelomu ledna a února na dálnici D1. „Přistižení řidiči budou muset nyní celnímu úřadu uhradit spotřební daň a ve správním řízení jim hrozí pokuta v řádech tisíců až desetitisíců korun," uvedl Richard Zeman. U zabaveného alkoholu byla spotřební daň vyčíslená na 23 tisíc a u cigaret na 29 tisíc korun.

Celní úřad pro Kraj Vysočina sídlí u dálničního exitu 112. Jeho mobilní hlídky spravují 85 kilometrů dálnice D1.

Za rok 2020 zabavili celníci na Vysočině 24 tisíc cigaret. Při jejich prodeji by stát přišel na spotřební dani o 85 tisíc korun. Loni zabavili také 930 litrů lihovin se spotřební daní 115 tisíc korun.

Meziročně se množství zadržených nelegálně dovážených cigaret výrazně snížilo. V roce 2019 se podařilo zabavit 140 tisíc cigaret a 700 litrů lihovin bez řádného prokázání jejich zdanění.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky clo, daně, kriminalita, cigarety, alkohol, zadržení, pokuta, Vysočina, cigareta, Kraj Vysočina, Evropská unie, spotřební daň, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci na Vysočině zabavili nezdaněné cigarety a alkohol. Řidičům hrozí několikatisícové pokuty | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.