Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tři Východoevropané kradli v Jihlavě a Humpolci, po honičce s policií byli však rychle zadrženi

Rychle nabyli, rychle pozbyli. Tak se dá v krátkosti shrnout loupežná aktivita tří Východoevropanů, kteří v noci z neděle na podělí násilně vnikli do dvou objektů v Jihlavě a Humpolci, čímž způsobili škodu za necelých 200 tisíc korun. Policisté je zakrátko dopadli, vzápětí byla trojice pachatelů obviněna, hrozí jim až osm let za mřížemi.

Vše začalo vloupáním v objektu v Žižkově ulici v Jihlavě krátce před jednou hodinou v noci. Na místo vyjely policejní hlídky a na základě vytěžení záznamů z kamer se po pachateli okamžitě rozjelo pátrání. Brzy se rovněž zjistila registrační značka (ta byla odcizena) jejich vozidla i směr, kterým se z krajského města vydalo - Pelhřimovsko. 

Kolem druhé hodiny noční došlo k dalšímu vloupání, tentokrát v Humpolci. Na základě vzorné spolupráce policistů bylo zjištěno, že se jedná o shodné pachatele, a byli jim velmi rychle na stopě. Podezřelé vozidlo vypátrali policisté v obci Bácovice, ale na pokyny k zastavení řidič nereagoval.

Během dalšího pronásledování osádka ujíždějícího automobilu vyhodila věci (předměty určené k páčení). Přinutit vozidlo zastavit se policejním hlídkám podařilo až u Čakovic a trojici pachatelů důvodně podezřelou ze zpáchání majetkové trestné činnosti zadrželi. Jeden z nich byl pozitivně testován na amfetamin.

Jednalo se o tři cizince z východní Evropy, kteří byli okamžitě umístěni do cel. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání všech tří cizinců. „Muži ve věku od třiceti do pětatřiceti let byli obviněni z pokračujícího zločinu krádeže a přečinu poškozování cizí věci, oba trestné činy spáchané ve spolupachatelství,“ informoval Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.

Jedná se o muže, kteří jsou vyšetřováni v souvislosti se spácháním trestné činnosti i v jiných krajích. Komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obvidněných do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byli dva muži vzati do vazby a poté transportováni do věznice, třetí muž je stíhán na svobodě. 

 Všichni tři muži jsou obviněni z toho, že se po vypáčení dveří vloupali do kovových kontejnerů, odkud odcizili finanční hotovost. Škodu za více než 60 tisíc korun způsobili poškozením. Před samotnými krádežemi navíc téže noci odcizili ze zaparkovaného vozidla registrační značky, které umístili na svoje vozidlo. „Za tuto trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až osm let,“ doplnil Krčál.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlava, Humpolec, krádež, kriminalita, okres Pelhřimov, Východní Evropa, Bácovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři Východoevropané kradli v Jihlavě a Humpolci, po honičce s policií byli však rychle zadrženi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.