Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Žena se zákazem řízení se za volantem vydávala za svou sestru. Navíc měla pozitivní test na drogy

Jihlavští policisté šetří případ jedné osmatřicetileté podvodnice, která nerespektovala zákaz řízení vozidla. K tomu měla pozitivní test na drogy.

I když byla rozsudkem Okresního soudu v Třebíči odsouzena mimo jiné za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a byl jí vyslovený kromě zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, tak v pátek 29. ledna kolem šestnácté hodiny řídila osobní vozidlo VW Tiguan.

„Na silnici 1/38 v Jihlavě byla zastavena a kontrolována hlídkou Policie ČR, kdy při dopravní kontrole sdělila totožnost jiné osoby, a to svojí sestry, čímž uvedla v omyl hlídku policie. Hlídka pokračovala v dopravní kontrole a vyzvala řidičku k provedení orientačního testu na přítomnost návykových látek. Tento test byl pozitivní s výsledkem amfetamin/metamfetamin Řidičku policisté vyzvali, aby se podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, což dobrovolně učinila a v Nemocnici Jihlava jí byl odebrán vzorek krve a moči,“ popsala Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Případ má ale jednu další dohru. Druhý den se žena dostavila na policejní služebnu v Jihlavě a doznala se k tomu, že se při silniční kontrole vydávala za svoji sestru. Svým jednáním tak způsobila vážnou újmu na právech své sestry.

„Žena je kromě přestupku v dopravě podezřelá ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a poškození cizích práv. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro tyto trestné činy,“ dodává Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky kontrola, zákaz, řízení, podvod, drogy, policie, Jihlava, Okresní soud v Třebíči, Policie České republiky, Lékárenský komplex Jihlava, Volkswagen Tiguan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena se zákazem řízení se za volantem vydávala za svou sestru. Navíc měla pozitivní test na drogy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.