Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policie postoupila v případu řidiče Felicie, auto patřilo jeho matce. Přihlásil se důležitý svědek

Policisté v pondělí 25. ledna brzy ráno honili řidiče Škody Felicia, který odmítal zastavit hlídce. O spolupráci požádali také veřejnost, hledali se důležití svědci, zejména řidič kamionu, kterého třiadvacetiletý řidič svou rychlou jízdou ohrozil.

Ve Škodě Felicia společně s třiadvacetiletým řidičem cestoval ještě patnáctiletý spolujezdec. „Řidič nereagoval na pokyny policejní hlídky v Třebíči, která chtěla vozidlo zastavit a  provést silniční kontrolu. Na tyto výzvy reagoval tak, že začal ujíždět. Policisté vozidlo pronásledovali. Řidič ujížděl ulicemi Třebíče a poté po silnici I/23 do Předína. Tam odbočil na Želetavu. V Želetavě se vydal směrem na Jihlavu a na „kasárenské křižovatce" na kruhovém objezdu jel v protisměru a odbočil na Telč,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

I když se vozidlo před Telčí pokoušela zastavit další policejní hlídka, řidič nereagoval a pokračoval v jízdě směrem na Krahulčí.  Řidičova jízda ve velmi vysoké rychlosti byla riskantní a bezprostředně ohrožovala ostatní účastníky silničního provozu.  Za obcí Krahulčí směrem na Mrákotín ale řidič nezvládl řízení, vyjel s vozidlem do protisměru a skončil v příkopu, kde narazil do kamenného podstavce.

Policisté se obrací na všechny řidiče, kteří byli dnes v noci svědky zběsilé jízdy řidiče ve Škodě Felicia. Muž odmítl zastavit hned dvěma policejním hlídkám. Bláznivou honičku ukončilo až to, když řidič s autem havaroval.

„Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku i test na drogy. Výsledky dechové zkoušky i testu na drogy byly negativní. Lustrací v příslušných databázích jsme zjistili, že muž nevlastní a nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Vozidlo, které řídil, patřilo jeho matce,“ doplnila Čírtková.

Policisté se ale nyní důkladně zabývají všemi skutečnostmi, které se týkají  riskantního způsobu jízdy řidiče, který ohrožoval nejen sebe a svého nezletilého spolujezdce, ale také ostatní účastníky silničního provozu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky rychlost, Felicia, policie, svědek, hlídka, Škoda Felicia, Třebíč, Želetava, Telč, Krahulčí, Předín, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie postoupila v případu řidiče Felicie, auto patřilo jeho matce. Přihlásil se důležitý svědek | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.