Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté hledají svědky noční zběsilé jízdy řidiče Felicie. Honičku ukončila až nehoda

, aktualizováno 25. ledna 2021, 15:54

Policisté se obrací na všechny řidiče, kteří byli dnes v noci svědky zběsilé jízdy řidiče ve Škodě Felicia. Muž odmítl zastavit hned dvěma policejním hlídkám. Bláznivou honičku ukončilo až to, když řidič s autem havaroval.

„Policisté v Třebíči dnes v noci v 00:11 hodin chtěli zkontrolovat osobní vozidlo Škoda Felicie tmavě zelené barvy, které projíždělo v Třebíči po Žerotínově náměstí. Řidič na výzvy policistů k zastavení nereagoval a z místa začal ujíždět po ulici Pražská. Policisté řidiče začali pronásledovat. Řidič ujíždějícího vozidla pokračoval ve vysoké rychlosti po ulici Pražská a poté po silnici I/23 přes Červenou Hospodu, Štěměchy do Předína, kde náhle odbočil na obec Želetava. V Želetavě se vozidlo pohybovalo zhruba kolem  0:22,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Tady ale řidič změnil směr své jízdy a  najel na silnici I/38 směrem na Jihlavu. Na „kasárenské“ křižovatce v protisměru pokračoval v jízdě na silnici I/23 směrem na Markvartice, Starou Říši a Telč. Před Telči se ujíždějící vozidlo pokusila zastavit další policejní hlídka, bohužel na pokyny k zastavení řidič opět nereagoval a pokračoval v jízdě po silnici I/23 směrem na Krahulčí, kde po projetí obcí zhruba v 0:44 hodin havaroval. „Při nehodě nebyl nikdo zraněn, přesto byli řidič a jeho mladistvý spolujezdec převezeni do zdravotnického zařízení k preventivnímu vyšetření,“ dodává mluvčí Čírtková.

Zběsilou jízdou ohrožoval nejen sebe

Řidič osobního vozidla ujížděl policistům ve velmi vysoké rychlosti a při jízdě bezprostředně ohrožoval nejen svého spolujedoucího, ale také všechny ostatní účastníky silničního provozu. Na silnici I/38 před obcí Želetava tedy v době kolem 0:22 hodin a později měl velice riskantně ohrozit řidiče nákladního vozidla, kdy hrozilo nebezpečí čelního střetu. Podle Čírtkové šlo zřejmě o jízdní soupravu složenou z tahače Scania červené barvy a návěsu se šedou plachtou.

„V souvislosti s prověřováním okolností celého incidentu se obracíme na řidiče, kteří jeli dnes v noci v době od 0:10 hodin do 0:44 hodin po výše uvedené trase a potkali rychle jedoucí osobní vozidlo Škoda Felicie, které bylo pronásledováno vozidlem v barvách Policie ĆR se zapnutými výstražnými majáky, aby se svým svědectvím kontaktovali linku 158 nebo se obrátili na tel: 974 261 321,“ vyzývá policejní mluvčí důležité svědky.

Policisté by uvítali svědectví a případné záznamy z palubních kamer vozidel, která ujíždějící vozidlo míjela. „Zejména by bylo pro nás velice cenné svědectví řidiče nákladního vozidla, který se s ujíždějícím vozidlem míjel na silnici I/38 mezi Želetavou a kasárenskou křižovatkou a byl tímto řidičem bezprostředně ohrožen. Za případnou spolupráci děkujeme,“ dodává mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky rychlost, Fabia, policie, svědek, hlídka, silnice, Škoda Felicia, Želetava, osobní vůz, Třebíč, Žerotínovo náměstí, Telč, Červená Hospoda, Štěměchy, Předín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté hledají svědky noční zběsilé jízdy řidiče Felicie. Honičku ukončila až nehoda | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.