Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž kradl v chalupě, pak si zatopil a posvačil na lehátku. Ven vyšel s pouty na rukou

Moc dlouho se ze svého „úlovku“ neradoval jednatřicetiletý zloděj, který kradl v chalupě v obci Mnich na Pelhřimovsku. Jak se později ukázalo, na svědomí má vloupání do dalších dvou objektů. Kromě toho jde o recividistu.

Policisté si v pondělí 11. ledna ve večerních hodinách v rámci obchůzkové služby všimli narušeného rekreačního objektu v obci Mnich. Když do objektu vstoupili, nalezli v jedné z místností cizího muže, který zde přebýval na lehátku, topil si elektrickým vyhřívačem a konzumoval potraviny a alkohol. Podezřelého muže zadrželi a převezli na policejní služebnu k provedení potřebných úkonů,“ popisuje Stanislava Rázlová, mluvčí policistů.

Policisté na místech činů provedli ohledání, šetření a zadokumentování. Na základě shromážděných důkazů kriminalisté zahájili trestní stíhání dopadeného muže. „Jednatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže a dále přečinu porušování domovní svobody,“ uvedl Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Muž je obviněný z toho, že v sobotu 9. ledna v nočních hodinách vnikl do rekreačního objektu v obci Mnich, odkud odcizil alkohol a svítilny v hodnotě kolem dvou tisíc korun. Ve stejné obci se dále vloupal z neděle na pondělí 11. ledna do jiné rekreační chalupy a její prostory prohledal.

Na místě se hezky zabydlel

„Zde si do jedné z přízemních místností nanosil různé věci, jako například tablet, oblečení, drogerii, kuchyňské nože, které si připravil k odcizení, až bude objekt opouštět. Na místě se však ještě „zabydlel“ a v jedné z místností si zatopil elektrickým topením, kde si na lehátku ustlal a konzumoval potraviny a alkohol. Nepočítal však s tím, že z objektu půjde v doprovodu policejní hlídky a s pouty na rukou,“ jmenuje Rázlová.

Dodává, že muž je navíc od listopadu loňského roku trestně stíhán v souvislosti s vloupáním do rekreační chalupy v obci na Pelhřimovsku, odkud odcizil elektrické nářadí v hodnotě deseti tisíc korun. A aby toho nebylo málo, obviněný muž byl již v minulosti třikrát soudně trestán, a to zejména v souvislosti s majetkovou trestnou činností. Za krádež v polovině loňského roku odešel od soudu s podmíněným trestem.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Návrh soudce akceptoval a policisté muže eskortovali do vazební věznice. Nyní mu za uvedenou trestnou činnost hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Případ kriminalisté nadále vyšetřují,“ dodává závěrem mluvčí Rázlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, chalupa, policie, zloděj, Mnich, okres Pelhřimov, alkohol, Pavel Nováček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž kradl v chalupě, pak si zatopil a posvačil na lehátku. Ven vyšel s pouty na rukou | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.