Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý Ukrajinec způsobil nehodu u Jihlavského tunelu, z místa okamžitě utekl

Jako na šťastné a veselé nebude na letošní Vánoce vzpomínat dvaatřicetiletý řidič, který ve středu zavinil nehodu u Jihlavského tunelu. Ukrajinci, který od havárie utekl, později policisté naměřili skoro dvě promile alkoholu v dechu

K dopravní nehodě došlo ve středu 23. prosince kolem půl desáté večer na silnici II/602 v katastru města Jihlava. Dvaatřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia projížděl po silnici ve směru jízdy od obce Hosov směrem na Jihlavu. Při odbočování vlevo na nájezd na komunikaci I/38 nedal přednost v jízdě protijedoucímu osobnímu vozidlu Kia a vjel mu přímo do jízdní dráhy, čímž došlo ke střetu předních částí vozidel.

Po havárii řidič Octavie nemeškal a z místa dopravní nehody utekl, přičemž z místa dopravní nehody následně odešli i dva jeho spolujedoucí – stejně jako on ukrajinské národnosti.

„Při dopravní nehodě byla lehce zraněna řidička z osobního vozidla Kia, která musela být vozidlem zdravotnické záchranné služby převezena do nemocnice v Jihlavě k ošetření. Řidiče, který nehodu zavinil, vypátrali policisté z pohotovostního a eskortního oddělení a převezli zpět na místo dopravní nehody,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

S oběma řidiči byla provedena dechová zkouška, přičemž u řidičky byla dechová zkouška negativní. U řidiče vozidla Škoda Octavia byl výsledek dechové zkoušky pozitivní – 1,88 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška – 1,74 promile alkoholu v dechu.

Cizince policisté umístili na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Při dopravní nehodě vznikla škoda v celkové výši 100 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a řidiči následující den sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Všechny tři cizince si k dalšímu opatření převzali policisté z odboru cizinecké policie, kteří zjistili, že vstoupili na naše území neoprávněně, a proto porušují platná ochranná opatření. Policisté s cizinci vedli správní řízení a vydali jim výjezdní příkaz s dobou na vycestování v trvání deseti dnů k opuštění České republiky.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, Jihlava, cizinec, alkohol, havárie, dopravní nehoda, Vánoce, Škoda Octavia, Kia, Lékárenský komplex Jihlava, Hosov, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý Ukrajinec způsobil nehodu u Jihlavského tunelu, z místa okamžitě utekl | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.