Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V bytovém domě v Jihlavě došlo k pokusu o vraždu. Obviněný zasadil jinému muži několik bodných ran

Kriminalisté na Vysočině vyšetřují případ pokusu o vraždu. Mělo k ní dojít ve čtvrtek 17. prosince na chodbě v bytovém domě v Jihlavě. Obviněnému muži hrozí až dvacetiletý pobyt za mřížemi.

„Případ začal pro policisty ve čtvrtek 17. prosince v nočních hodinách, kdy jsme kolem dvaadvacáté hodiny v noci na lince 158 přijali oznámení o vzájemném konfliktu mezi dvěma muži. K události došlo na chodbě v bytovém domě v Jihlavě. Mělo zde dojít ke slovnímu a poté k fyzickému napadení muže dalším mužem. Útočník zaútočil na svoji oběť nožem, zasadil mu několik bodných ran a z místa činu utekl. Prvotním šetřením na místě se policistům podařilo zjistit, kdo by mohl být podezřelou osobou, protože napadený muž měl útočníka, který se v době spáchání činu maskoval, poznat,“ popisuje policejní mluvčí Dana Čírtková dramatické chvíle.

Policisté okamžitě vyrozuměli všechny dostupné hlídky a rozjeli rozsáhlé pátrání po podezřelém muži, který mohl z místa odjet v osobním vozidle. Pátrání se tedy zaměřilo také na pátrání po pohybu podezřelého vozidla. Podezřelého muže se ještě v noci podařilo zadržet v Jihlavě. Policisté ho po zadržení umístili do policejní cely.

Napadený muž musel na operaci 

Na místo činu vyjela kompletní výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava a poté také krajský výjezd, který si případ na místě převzal k dalšímu prověřování, a to zejména s ohledem na stanovenou právní kvalifikaci. Napadený muž byl s vážným zraněním převezen do zdravotnického zařízení, kde po operaci zůstal hospitalizován.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy ve stádiu pokusu. „Z dalšího důkladného šetření a výslechů svědků vyplynulo, že oba muži se znali a příčinou napadení bylo s největší pravděpodobností řešení partnerských vztahů. Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání třiatřicetiletého muže a obvinil ho z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu,“ uvedl Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

Vyšetřovatel případu podal podnět státnímu zástupci k vypracování návrhu na vazební stíhání pachatele. „Návrh státního zástupce soud akceptoval a v sobotu proběhlo v Jihlavě vazební stíhání. Muže přímo od soudu policisté eskortovali do vazební věznice v Brně. Obviněnému muži hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody v trvání dvanácti až dvaceti let,“ dodala Čírtková.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky pokus, vražda, nůž, policie, Jihlava, bytový dům, Kraj Vysočina, Pavel Kubiš, pokus o vraždu, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V bytovém domě v Jihlavě došlo k pokusu o vraždu. Obviněný zasadil jinému muži několik bodných ran | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.