Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muže, který kradl, honili policisté v autě i na poli. Služebnímu psovi však už neunikl

Hned ze dvou trestných činů je obviněn sedmatřicetiletý muž z Kutnohorska. Ten v Pelhřimově ukradl nářadí a poté, co ho policisté vypátrali na silnici, snažil se jim ujet, následně nechal vozidlo na poli a utekl. Jeho hru na schovávanou ukončil až šikovný služební pes.

Případ odstartoval v úterý 15. prosince okolo půl deváté večer, když policie přijala oznámení o podezřelém vozidle, v němž by se měl nacházet pravděpodobný pachatel krádeže nářadí v hodnotě kolem čtyř tisíc korun, ke které právě došlo v objektu na ulici Pražská v Pelhřimově.

Informace byly předány nejbližším policejním hlídkám, a to včetně policejního psovoda. Během deseti minut tak policisté obvodního oddělení popisované vozidlo vypátrali na silnici druhé třídy u obce Zmišovice. Na opětovné výzvy k zastavení vozidla však řidič nereagoval a pokračoval dále. Jeho jízda skončila v poli u obce Křelovice .

Od vozidla ihned utekl, nepočítal však s tím, že v jednom z policejních vozidel, které ho pronásleduje, se také nachází služební pes Engie. Policejní psovod neváhal a psa okamžitě nasadil na pachovou stopu podezřelého muže. Tu služební pes vypracoval na výbornou a schovaného pachatele hravě nalezl. Muže policejní psovod zadržel a skončil tak s pouty na rukou.

„Policisté muže ztotožnili a provedli test na drogy, který byl pozitivní na amfetamin. Následná lustrace dále ukázala, že muž má od konce března letošního roku vyslovený zákaz řízení na dobu čtrnácti měsíců,“ uvedla policejní mluvčí Stanislava Rázlová.

Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil trestní stíhání sedmatřicetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. V minulosti byl již muž v souvislosti s majetkovou trestnou činností soudně trestán. Na začátku letošního roku mu byl okresním soudem uložen podmíněný trest odnětí svobody. Obviněnému muži za uvedenou trestnou činnost hrozí až osmiletý trest odnětí svobody, neboť se krádeže dopustil v době nouzového stavu. Případ policisté nadále vyšetřují.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, Pelhřimov, služební pes, okres Kutná Hora, Zmišovice, Křelovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže, který kradl, honili policisté v autě i na poli. Služebnímu psovi však už neunikl | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.