Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Z Jihlavy do Prahy jel zloděj ukradeným taxíkem. Zpátky už se svezl policejním autem

Policisté velmi rychle úspěšně vyřešili netradiční krádež vozidla taxislužby, ke které došlo minulý týden v úterý 1. prosince kolem 21. hodiny. Zloděj využil toho, že zůstal v taxíku chvíli sám.

Pro policisty případ začal, když přijali minulý týden v úterý kolem deváté hodiny večer na tísňové lince 158 oznámení od řidiče taxislužby, že mu auto ukradl zákazník, kterého předtím vezl. Při jízdě totiž zastavili na jihlavské čerpací stanici, kde řidič vystoupil. „Jeho nepřítomnosti zákazník využil, přesedl si na místo řidiče a s vozidlem Ford Mondeo odjel. Policisté zjistili dostupné informace k podezřelému muži, odcizenému vozidlu i směru, kterým se mohl pachatel z čerpací stanice vydat. Jednalo se o cizince, který nastoupil do vozidla taxislužby na jihlavském autobusovém nádraží a chtěl odvézt na Břeclavsko,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Po odcizeném taxíku a pachateli začali policisté okamžitě intenzivně pátrat. Do akce se zapojili také policisté ostatních krajů, včetně dálničních oddělení. V krátké době bylo pátrání zakončeno úspěchem. „Před půlnocí dopadli řidiče i s odcizeným vozidlem v Praze policisté pohotovostní motorizované jednotky ve spolupráci s policisty místního oddělení Kyje v lokalitě Štěrboholské spojky. Podezřelého muže zadrželi a byl umístěn do policejní cely, následně ho policisté eskortovali na oddělení policie v Jihlavě. Odcizené vozidlo si převzal zpět jeho majitel,“ říká Kroutilová.

Hrozí mu až 8 let za mřížemi 

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání třiatřicetiletého cizince. Jedná se o státního příslušníka země střední Evropy. „Muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž spolupracoval a projevil nad svým jednáním lítost. Nejednalo se o osobu s kriminální minulostí.

Obviněný muž byl po provedení příslušných procesních úkonů ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za zločin krádeže lze uložit trest odnětí svobody na dva až osm let,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky taxi, zloděj, zákazník, krádež, Jihlava, Praha, Ford Mondeo, okres Břeclav, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Jihlavy do Prahy jel zloděj ukradeným taxíkem. Zpátky už se svezl policejním autem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.