Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kriminalisté zadrželi tři výrobce a dealery drog. Po Vysočině prodávali marihuanu a pervitin

Hned tři výrobce a zároveň distributory drog zadrželi žďárští kriminalisté. A jak se ukázalo, i přes svůj poměrně nízký věk mají všichni tři za sebou už jinou trestní minulost

„Osmadvacetiletý muž byl obviněný z toho, že si na různých místech v republice opatřoval pervitin a marihuanu a dále je na území celé Vysočiny prodával nebo poskytoval jako protislužbu. Téměř sedmdesát gramů pervitinu policisté u muže zajistili při jeho zadržení. Muž byl v minulosti dvakrát soudně trestán, a to pro majetkovou trestnou činnost a naposledy začátkem letošního roku v souvislosti s drogovou trestnou činností,“ jmenuje Stanislava Rázlová, mluvčí policistů.

Zadržený byl také dvaatřicetiletý muž, ten pervitin a marihuanu prodával zejména na Žďársku. Za období od loňského jara drogy prodal nebo poskytnul zdarma ve více než sto padesáti případech. Také tento muž byl již v minulosti v souvislosti s drogovou kriminalitou soudně trestaný. Naposledy od soudu odešel s podmíněným trestem na konci roku 2018.

Až deset let ve vězení 

Třetí z dealerů - jednatřicetiletý muž je obviněný z toho, že si zařídil na Žďársku pěstírnu konopí a marihuanu používal pro svoji potřebu a dále ji prodával jiným uživatelům. Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili s pěstírnou třiadvacet rostlin konopí a dále téměř sedmdesát gramů sušených rostlin. Obviněný muž byl v minulosti třikrát trestaný, a to také v souvislosti s majetkovou trestnou činností, za což si odpykal podmíněný trest. V roce 2019 mu byl navíc uložen zákaz řízení motorových vozidel.

Osmadvacetiletý a dvaatřicetiletý muž byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. V případě jednatřicetiletého muže padlo obvinění ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, a hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let,“ uvedl Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Případ kriminalisté nadále vyšetřují.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky drogy, dealer, marihuana, pervitin, metamfetamin, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté zadrželi tři výrobce a dealery drog. Po Vysočině prodávali marihuanu a pervitin | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.