Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Cizinecká policie zadržela tři Maročany bez dokladů, jeden z nich měl pozitivní test na covid

Policisté jsou v posledním období úspěšní zadržování migrantů na území Vysočiny. Naposledy takto v pondělí v noci identifikovali v Měříně tři Maročany, kteří se neprokázali žádnými doklady. Jeden z cizinců byl navíc pozitivně testován na covid-19.

Cizinecká policie byla v pondělí v nočních hodinách vyslána do Měřína, kde se měly pohybovat tři podezřelé osoby. Po příjezdu na místo skutečně zkontrolovali tři muže, kteří nebyli schopni žádnými doklady prokázat svoji totožnost. Později bylo zjištěno, že pocházejí z Maroka a následně byli převezeni na policejní služebnu.

Cizinci se podrobili testu na COVID-19. U jednoho z testovaných mužů byl výsledek testu pozitivní. „Se všemi muži policisté vedou správní řízení z důvodu jejich neoprávněného pobytu na území České republiky. Po provedení všech úkonů správního řízení byli cizinci zajištěni a umístěni do Zařízení pro zajištěné cizince v Bělé Jezové,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Všechna opatření i eskorty probíhaly za zvýšených hygienických opatření, aby byli zasahující policisté chráněni před případným přenosem coronaviru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky Měřín, migranti, COVID-19, Cizinecká policie, Kraj Vysočina, Maroko, Česko, Bělá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinecká policie zadržela tři Maročany bez dokladů, jeden z nich měl pozitivní test na covid | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.