Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Další den, další požár domu na Vysočině. Škoda se dostala na milion korun

Ani během uplynulé služby si hasiči na Vysočině neodpočinuli od požáru rodinného domu. Tentokrát vyjížděli v pondělí 16. listopadu před půl desátou večer do Nové Brtnice na Třebíčsku.

Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů ze Zašovic, Brtnice, Okříšek a obce Kněžice. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

„V době příjezdu prvních jednotek na místo události byl rodinný dům v plamenech. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Před desátou hodinou večer se zasahujícím jednotkám podařilo dostat požár pod kontrolu. Hasiči následně rozebrali požárem zasažené konstrukce domu a uhasili jednotlivá ohniska hoření. Dohled nad požářištěm si převzala jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Zašovic,“ uvedla bližší informace Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Dodala, že při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku milion korun.

„Hasiči svým zásahem uchránili majetek za dva miliony korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje,“ uvedla na závěr Petra Musilová.

Hasiči na Vysočině během uplynulého víkendu vyjížděli hned ke třem požárům rekreačních objektů. V pátek večer likvidovali požár chaty ve Velkém Meziříčí na Žďársku, v sobotu ráno pak hořel zahradní domek ve Staré Říši na Jihlavsku. Jejich zásah vyžadoval i další požár. V neděli 15. listopadu hořela chata v Jihlavě, konkrétně to bylo v lokalitě Pod Větrníkem. 

V Jihlavě dnes ráno hořela chata. Během tohoto víkendu jde o třetí podobný požár na Vysočině

Hasiči dnes ráno likvidovali požár zahradní chaty v Jihlavě. Dnešní požár zničil majetek v hodnotě 350 tisíc korun. Jde o třetí podobnou událost v regionu během víkendu.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, dům, hasiči, Nová Brtnice, Kraj Vysočina, okres Třebíč, sbor dobrovolných hasičů, Zašovice, Třebíč, Brtnice, Okříšky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další den, další požár domu na Vysočině. Škoda se dostala na milion korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.