Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladý autista nalezen, ráno si ho všiml náhodný občan a podchlazeného zavezl zpět do domova

Dobrý konec mělo vyhlášené pátrání po třiadvacetiletém Jiřím Fialovi, který se v pátek odpoledne ztratil ze sociálního zařízení Jeřabina v Horní Cerekvi. Mladého muže, který trpí autismem, si v sobotu ráno na okraji lesa všiml náhodný projíždějící, který pohřešovaného sám zavezl zpět do domova.

V pátek večer se rozběhla rozsáhlá pátrací akce, která měla za úkol co nejrychleji nalézt Jiřího Fialu, klienta sociálního zařízení Jeřabina v Horní Cerekvi. Ten během tamějšího pátečního testování na covid-19 využil situace a z domova se nečekaně vzdálil.

Mladý muž trpí autismem, je plachý a bojí se tmy, i vzhledem k vývoji počasí panovala důvodná obava o jeho zdraví a život. Noční pátrání úspěšné nebylo, ale sobotní ráno přineslo dobré zprávy. Jiří Fialy si na okraji lesa u Horní Cerekve v lokalitě směrem na Novou Bukovou všiml náhodný občan, který kolem šesté hodiny cestoval do práce.   

O vyhlášeném pátrání se dozvěděl ze sociálních sítí a nalezeného pohřešovaného převezl ve značně podchlazeném stavu zpět do domova, kam byla k posouzení jeho zdravotního stavu přivolána zdravotnická záchranná služba.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky pátrání, autista, policie, domov, Jiří Fiala, Horní Cerekev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý autista nalezen, ráno si ho všiml náhodný občan a podchlazeného zavezl zpět do domova | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.