Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žena přišla o svou peněženku s kartou a napsaným PIN. Policie hledá muže na videu

Krádež peněženky nyní řeší policisté v Třebíči. Došlo k ní v druhé polovině října na Třebíčsku. Zloděj, kterého nyní hledají policisté, využil chvíle, kdy byla majitelka mimo recepci. V zájmu prověřování případu by policisté potřebovali zjistit totožnost muže zachyceného na kamerovém záznamu.

„Ke krádeži došlo v druhé polovině října na Třebíčsku. Majitelka si svoji peněženku nechala v odpoledních hodinách odloženou v prostoru recepce, odkud odešla. Situace využil pachatel, který v tu dobu do budovy přišel. Peněženku odcizil a z provozovny odešel. V peněžence měla žena uložené doklady, peníze, platební kartu a také napsaný PIN kód. Pachatel tak bleskově vybral za použití platební karty z účtu ženy v několika výběrech částku padesát tisíc korun,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Když žena zjistila, že byla okradena, zajistila co nejdříve blokaci karty, to už ale přišla o desítky tisíc korun. Případ byl oznámen policii a policisté ho začali prověřovat.

„Provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro objasnění případu. Případ dále prověřovali, shromažďovali a vyhodnocovali získané poznatky. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté vyhodnotili také záznamy z kamer a zjistili, že v prostoru recepce se v době, kdy k činu došlo, pohyboval neznámý muž, jehož totožnost by potřebovali zjistit. Obracejí se tudíž na veřejnost s žádostí o spolupráci,“ pokračuje Kroutilová.

Policisté žádají občany, kteří muže na videozáznamu poznají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace, které by směřovaly k objasnění případu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zloděj, peněženka, PIN, karta, pátrání, video, policie, okres Třebíč, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena přišla o svou peněženku s kartou a napsaným PIN. Policie hledá muže na videu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.