Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nerespektoval zákaz, poté narazil do sloupku. To vše se dvěma promile a zákazem řízení

Na další problémy si zadělal sedmačtyřicetiletý řidič, který v Jihlavě narazil do dopravního značení. Ukázalo se totiž, že má v dechu skoro dvě promile alkoholu a zároveň uložený trest zákazu řízení motorových vozidel.

K incidentu došlo v pátek 21. srpna před devátou hodinou večer. Sedmačtyřicetiletý řidič vozidla VW Golf jel v Jihlavě vel po ulici U Tunelu ve směru od ulice Jiráskova. Nerespektoval dopravní značení zakazující vjezd vozidel a pokračoval v jízdě. Poté při couvání zpět narazil do sloupku dopravního značení a přes travnatý povrch vjel řidič na parkovací plochu.

Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,89 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Řidič nepředložil řidičský průkaz a policisté zjistili, že ani není jeho držitelem. Muž má soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do začátku příštího roku.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté dále prověřují.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlava, opilost, řízení, dopravní značka, Volkswagen Golf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nerespektoval zákaz, poté narazil do sloupku. To vše se dvěma promile a zákazem řízení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.